Datľový sirup je výborný na osladenie kaší, vločiek, palaciniek, waflí alebo zmrzliny. Veľmi chutná je kombinácia datľového sirupu s mliečnymi výrobkami.
Popis
Datľový sirup sa vyrába z datlí. Má sladkú, ovocnú chuť a obsahuje fruktózu, glukózu a nízke množstvo sacharózy. Datľový sirup je veľkým konkurentom napríklad medu, pretože má podobné využitie.
Prečo je datľový sirup zdravý?
Datľový sirup obsahuje vitamíny skupiny B, draslík, vápnik i železo a určite patrí do skupiny veľmi obľúbených a zdravších náhrad repného cukru.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1219kJ/287kcal; tuky <0,30g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,30g; sacharidy 69,2g z toho cukry 64,5g; bielkoviny 1,4g; soľ 0,026g
Krajina pôvodu datlí: Tunisko