Obsahuje 5% kyseliny získanej prírodne. Prírodné usadeniny nemajú žiadny vplyv na kvalitu a chuť octu.
Prečo je jablčný ocot zdravý?
Jablčný ocot má nesmierne množstvo pozitívnych a preventívnych účinkov na organizmus človeka. Jablká obsahujú vitamíny (B, C) a minerálne látky, ako sú pektín, betakarotén, vápnik, fosfor, draslík a pod. Jablčný ocot je najúčinnejší detoxikačný prírodný prostriedok na prečistenie a detoxikáciu čriev. Predovšetkým ničí patogénne baktérie spôsobujúce ochorenia. Naopak vďaka obsahu pektínu prispieva k rozrastaniu prospešných mikroorganizmov. Je prospešný aj na trávenie a chráni črevnú mikroflóru pred zápalom a infekciou. Jablčný ocot zrýchľuje metabolizmus, spaľovanie kalórií, urýchľuje odburávanie tukov v črevách a premieňa tukové bunky na energiu. Pravidelnou konzumáciou si vieme zabezpečiť zdravý vzhľad pokožky a vlasov.
Tipy na použitie
Jablčný ocot sa hodí k príprave rôznych nápojov, smoothie alebo ovocných, či zeleninových džúsov. Pri pečení pomáha zväčšiť objem koláčov, sušienok a iných pekárskych výrobkov. Pridáva sa do polievok a omáčok. Môžete si jablčným octom dochutiť aj šaláty.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100ml výrobku: energia 69kJ/16kcal; tuky 0,1g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 0,2g z toho cukry 0,2g; bielkoviny 0,1g; soľ 0,01g.