Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Jadrá sladkých mandlí natural

Mandle sú občas nazývané "kráľovná orechov", pretože obsahujú najviac vzácnych živín.
Jadrá sladkých mandlí natural

Mandle sú občas nazývané „kráľovná orechov“, pretože obsahujú najviac vzácnych živín spomedzi všetkých orechov. Ľudia ich pestujú už od dávnych čias, od roku 2500 pred n.l. Sú plodom stromu – Mandle obyčajnej. Mandle sú bielej farby, obalené hnedým plášťom a uzavreté v tvrdej škrupine.

Prečo sú mandle zdravé?

Mandle majú vyšší obsah vlákniny, vápnika, vitamínu E, riboflavínu a niacínu, než akýkoľvek iný druh orechov. O mandliach je známe, že pozitívne vplývajú na tráviaci trakt, podporujú trávenie a vyprázdňovanie. Rovnako ako iné orechy aj mandle obsahujú pomerne vysoké množstvo tuku, ale dve tretiny z týchto tukov sú prospešné pre srdce. Sú odporúčané osobám pri kardiovaskulárnych ochoreniach a diabetese, a tiež pri nervových problémoch. Dokážu napr. upokojiť nervový systém. Mandle obsahujú vysoký obsah bielkovín, čím sú výhodným doplnkom vo výžive športovcov. Bielkoviny sú stavebným prvkom našich svalov, kože a chrupavky. Minerálne látky obsiahnuté v mandliach, ako napríklad draslík a sodík pomáhajú regulovať krvný tlak.

Mandle sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré priaznivo pôsobia na organizmus človeka. Antioxidanty sa kumulujú v hnedej šupke, čo znamená, že lepšie je jesť mandle so šupkou.

Tipy na použitie

Používajú sa k priamej konzumácii, ale aj pri varení, pečení a zdobení zákuskov. Výborne sa hodia do bieleho jogurtu a cereálií v kombinácií so sušeným ovocím. Taktiež si nimi môžete obohatiť zeleninové šaláty. Z mandlí je možné si pripraviť orechové mlieko, maslo, pomazánky a dezerty.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 2424kJ/579kcal; tuky 50g z toho nasýtené mastné kyseliny 3,8g; sacharidy 21,6g z toho cukry 4,4g; bielkoviny 21,2g; soľ 0,0g.

 

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT