Kukuričná múka sa získava mletím kukurice.. Je prirodzene bezgluténová, čím je v vhodná pri bezgluténovej diéte. Kukuričnú múku ocení každý milovník zdravého varenia a pečenia; dodá pečivu peknú žltú farbu a zaujímavú chuť.
Prečo je kukurica zdravá?
Kukurica okrem vody obsahuje uhľohydráty, proteíny, minerálne látky a vlákninu, ktorá stimuluje pohyb čriev a bojuje proti zápche. Je známe, že kukurica má viac bielkovín ako iná čerstvá zelenina. Taktiež je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B. Vitamín B1 má blahodarné účinky na mozog a nervový systém. Svojím zložením nám kukurica napomáha udržiavať dobrú hladinu krvného tlaku a funkciu srdca. Má pozitívny vplyv na krvotvorbu, okysličovanie buniek, na posilnenie vlasov a pokožky. Konzumáciou kukurice si udržiavame správnu hladinu hormónov a odbúravame stres v organizme.
Tipy na použitie
Kukuričná múka je vhodná na pri zahustení omáčok, použiť ju môžete pri príprave pečiva, koláčov a pod. Vyskúšajte ju tiež ako náhradu pšeničnej múky pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním. Je tiež vhodná na prípravu mexických placiek, tzv. tortillas.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1454kJ/344kcal; tuky 2,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g; sacharidy 64g z toho cukry 1,7g; bielkoviny 13g; soľ 0,1g.