Kukuričná múka Ravita je univerzálna a chutná múka vyrobená jemným mletím kvalitnej kukurice. Vďaka svojej prirodzenej žltej farbe a jemnej textúre dodáva jedlám zaujímavú chuť, farbu a výživovú hodnotu.
Je výbornou voľbou pre milovníkov zdravého životného štýlu a vhodná na pečenie, zahusťovanie aj obaľovanie. V kuchyni ju môžete použiť ako náhradu pšeničnej múky alebo ako doplnok do bezlepkových zmesí.
Vhodná na prípravu
-
koláčikov, cookies, muffinov,
-
pečiva a domácich chlebových zmesí,
-
zahusťovanie polievok, omáčok a prívarkov,
-
mexických placiek (tortillas),
-
obaľovanie mäsa pred vyprážaním.
Kukuričná múka dodá pečivu a cestám pekne žltkastý odtieň, ktorý zaujme na pohľad aj na tanieri.
Prečo si ju obľúbite
-
prirodzene bezlepková surovina*,
-
jednoducho stráviteľná,
-
výrazná farba a príjemná chuť,
-
vhodná na sladké aj slané recepty,
-
slovenský výrobok.
*Kukuričná múka je prirodzene bez lepku, ale odporúča sa overiť označenie pre osoby s celiakiou.
Tip na použitie
Pri pečení ju môžete kombinovať s ryžovou alebo špaldovou múkou, čím dosiahnete jemnejšiu konzistenciu cesta a vyváženú chuť.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje (na 100 g)
-
Energia: 1454 kJ / 344 kcal
-
Tuky: 2,2 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g)
-
Sacharidy: 64 g (z toho cukry: 1,7 g)
-
Bielkoviny: 13 g
-
Soľ: 0,1 g
