Pohankové lupienky BIO
Popis
Zloženie: bio kukuričná múka 60,2%, bio pohánková múka 32,4%, bio ryžový sirup 6,4%, soľ 1%.
Pohánkové BIO lupienky sú vyrobené extrúziou.
Prečo sú pohánkové lupienky zdravé?
V súčasnej dobe má pohánka uplatnenie hlavne v racionálnej výžive. Má nutrične bohaté zastúpenie a je ľahko stráviteľná. Pohánka je prirodzene bezgluténová, čo je výhodou pre celiatikov. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, vďaka čomu pozitívne vplýva na trávenie a činnosť čriev. Rovnako významná pre trávenie je aj látka rutín známa ako vitamín P. Podporuje aj reguláciu zrážanlivosti krvi, znižovanie cholesterolu a podporuje celkový imunitný systém. Je bohatým zdrojom esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok. Konzumáciou pohánky prijímame aj zinok, ktorý zabezpečuje zdravé vlasy a nechty.
Tipy na použitie
Pohánkové BIO lupienky sa môžu kombinovať s mliekom, vodou, jogurtom, acidofilným alebo bifidovým mliekom a pod. Pripravíte si z nich chutné raňajky, desiatu alebo olovrant.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1530kJ/362kcal; tuky 1,5g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 68g z toho cukry 4,9g; bielkoviny 14g; soľ 0,025g.