Sú vyrobené z pohánky siatej, ktorú zaraďujeme medzi pseudocereálie. Neobsahujú lepok ani pridaný cukor. Typická vôňa a chuť pohánky nie je závadou výrobku.
Prečo je pohánka zdravá?
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje lepok, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia lepkovou intoleranciou. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Tipy na použitie
Vločky opláchnite a zalejte vriacou vodou, prípadne mliekom a nechajte odstáť 5 – 7 min. Vločky sú výborné na prípravu obilnej kaše alebo na ochutenie jogurtov a mlieka spolu s orieškami, alebo sušeným ovocím Ravita.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1510kJ/357kcal; tuky 2,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 64g z toho cukry 1,7g; bielkoviny 14,0g; soľ 0,03g.