Pšeničné zrná v mede sú extrudovaný výrobok.
Pšenicu ľudia pestujú už viac ako 5000 rokov a je z hľadiska produkovaného množstva i kvality rastlinných bielkovín na prvom mieste. Obilniny sú tiež dôležitým zdrojom potravinovej vlákniny. Pšenica sa pestuje veľkoplošne na všetkých kontinentoch s výnimkou Antarktídy.
Prečo je pšenica zdravá?
Pšenica a z nej následne vyrobené mlynské produkty sú cenným zdrojom nutrične významných sacharidov, lipidov, rastlinných bielkovín, vlákniny, ale aj vitamínov (A, B, C, E) a minerálnych látok (vápnik, fosfor, horčík, zinok). Z dietetického hľadiska je dôležité, že dvojzrnka je ľahko stráviteľná, neobsahuje antinutritívne zložky. Pôsobí priaznivo i na tráviaci trakt a má pozitívny účinok na znižovanie obsahu cholesterolu v krvi.
Tipy na použitie
Cereálne zrná s medom sú výbornými raňajkami v kombinácii s mliekom, prípadne s jogurtom. Ich príjemne sladkú chuť si obľúbia nie len malí labužníci.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: nergia 1688kJ/399kcal; tuky 5,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,7g; sacharidy 76g z toho cukry 41g; vláknina 5,2g; bielkoviny 9,4g; soľ <0,01g.
Zloženie: pražená pšenica 60%, cukor, glukóza, slnečnicový olej, med 2%, extrakt z jačmenného sladu.