Pšenové vločky sú vyrobené len zo pšena. Pšeno to sú žlté guľôčky, ktoré dostaneme po odstránení šupiek z prosa. Pšenové vločky sú typickej orieškovej chuti, bez pridaného cukru. Vhodné sú na prípravu bezlepkových raňajok a bezlepkových kaší.
Prečo je pšeno zdravé?
Pšeno je obilnina, ktorá vzniká odstránením semenných šupiek prosa. Je ľahko stráviteľné a bezalergénové zrno. Pokrmy zo pšena sú veľmi výživné, sýte a s vysokým obsahom vlákniny. Sú bohatým zdrojom minerálov, a preto sú vhodné pri stavoch vyčerpanosti a úrazoch. Svojím vysokým obsahom železa sú výbornou potravinou pre chudokrvné deti i dospelých. Rovanko svojou prirodzenou bezlepkovosťou sú vhodné pre celiatikov. Keďže pšeno je zásadité, pomáha nám pri žalúdočných problémoch, ktoré sú spôsobené prekyslením. Pšeno má vyvážený pomer bielkovín, tukov a sacharidov. Obsahuje vitamín B3 – niacín, ktorý napomáha k znižovaniu hladiny cholesterolu. Všetky odrody pšena vykazujú vysokú antioxidačnú aktivitu.
Tipy na použitie
Pšenové vločky sa môžu použiť na prípravu výbornej a výživnej pšenovej kaše. Môžeme ich primiešať do jogurtu, cesta alebo použiť na zahustenie polievok a omáčok. Pšenové vločky postupne nasiaknu vodu, preto je ideálne zaliať 1 diel vločiek 3 dielmi mlieka alebo jogurtu. Pridať môžete oriešky, ovocie, javorový sirup.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje v 100g výrobku: energia 1540kJ/364kcal; tuky 2,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9g; sacharidy 71,4g z toho cukry 1,1g; bielkoviny 10,6g; soľ 0g.