Špaldové lupienky BIO
Popis
Zloženie: bio špaldová múka 96%, kukuričný sirup 4%.
Špaldové BIO lupienky sú vyrobené extrúziou. V súčasnosti je špalda považovaná za zdravšiu alternatívu pšenice s vyšším podielom minerálnych látok, vlákniny a nižším obsahom gluténu. Dodáva jedlu jemnú orieškovú chuť.
Prečo sú špaldové lupienky zdravé?
Pšenica špaldy je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá. Dôležitým faktom je, že obsahuje vysoký obsah bielkovín a nasýtených mastných kyselín, avšak nie cholesterol. Taktiež bohato zastúpené sú aj minerálne látky, ako je draslík, vápnik, fosfór, horčík a zinok. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Má pozitívne účinky na trávenie a peristaltiku čriev. Špalda je vhodná pre diabetikov, pretože má nízky glykemický index.
Tipy na použitie
Špaldové BIO lupienky sa môžu kombinovať s mliekom, vodou, jogurtom, acidofilným alebo bifidovým mliekom a pod. Pripravíte si z nich chutné raňajky, desiatu alebo olovrant.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1530kJ/362kcal; tuky 1,5g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 68g z toho cukry 4,9g; bielkoviny 14g; soľ 0,025g.