Zloženie: zrná pšenice špaldy bio 53,3%; trstinový cukor bio, kukuričný sirup bio, med bio 4,1%; slnečnicový olej bio
Špaldové zrná v mede sú expandovaný výrobok.
Prečo je pšenica špaldy zdravá?
Špalda je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou, ľahkou stráviteľnosťou a chutnosťou. Zrno pšenice špaldy je charakteristické vysokým obsahom bielkovín. Je zdrojom nasýtených mastných kyselín, ale nie cholesterolu. Zaujímavý je obsah ß – karoténu a thiokyanatanu, ktoré pôsobia regeneračne na telové bunky a chránia proti infekciám. Špalda obsahuje tiež vyšší obsah draslíka, vápnika, fosfóru, horčíka, zinku a vitamínov skupiny B. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Zo zdravotného hľadiska sa špalde pripisujú pozitívne účinky na trávenie, črevnú peristaltiku a stimuláciu imunitného systému. Taktiež pre svoj nízky glykemický index je vhodná pre diabetikov a ľudí s tráviacimi problémami
Tipy na použitie
Zrná s medom sú výbornými raňajkami v kombinácii s mliekom, prípadne s jogurtom. Ich príjemne sladkú chuť si obľúbia nie len malí labužníci.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: 1695kJ/401kcal; tuky 5,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g; sacharidy 78g z toho cukry 41g; bielkoviny 7,3g; soľ <0,01g.