Trstinový cukor Demerara je svetlo hnedej farby s prirodzenou karamelovou chuťou, ktorá sa prenesie do jedla a nápoja, kam ho pridáte. Vyznačuje sa vyšším podielom melasy ako prírodný hnedý cukor, avšak menším v porovnaní s trstinovým cukrom tmavým.
Výhody trstinovového cukru oproti bielemu cukru
Trstinový cukor Demerara pochádza z ostrova Maurícius, kde rastie v čistom prostredí na úrodnej pôde vulkanického typu, ktorá je bohatá na minerálne látky. Trstinový cukor obsahuje stopové množstvá minerálnych látok a vitamínov. Navyše obsahuje aj melasu, ktorá vďaka svojmu zloženiu pomáha pri odstraňovaní niekoľkých nepríjemných zdravotných ťažkostí. Pomáha pri depresiách, ochoreniach kože, nechtov, vlasov a pri trávení.
Tipy na použitie
Vďaka nápadne veľkým chrumkavým kryštálikom je vhodný ako posyp pre muffiny, či cookies. Používa sa tiež v orientálnej kuchyni, do koktailov, šalátov, kávy a čaju.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1696kJ/399,8kcal; tuky 0g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g; sacharidy 99,95g z toho cukry 99,89g; bielkoviny 0g; soľ 0g.