Kukurično – ryžový kuskus BIO
Kukurično-ryžový kuskus je cestovina v BIO kvalite, ktorá má guľatý tvar žltej farby. Kuskus je vyrobený z tvrdej krupice, ktorá je formovaná do guliek, ktoré sa následne naparujú a vysušujú. Je vhodnou potravinou pre osoby s intoleranciou na vajíčka a pšenicu.
Príprava kuskusu je rýchla.
Prečo je kuskus zdravý?
Kuskus obsahuje bielkoviny, sacharidy, tuk, celý rad vitamínov a minerálnych látok. Z vitamínov sú hlavne zastúpené vitamíny B, E, K, kyselina listová a z minerálnych látok hlavne železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík a zinok. Vďaka obsahu vlákniny a iných účinných látok podporuje trávenie a peristaltiku čriev. Táto potravina je vhodná pri chudnutí a aj ako súčasť zdravého životného štýlu. Pomáha vyrovnávať hladinu krvi v tele, preto je vhodný pre diabetikov.
Tipy na použitie
Kuskus zalejeme osolenou vodou alebo vývarom tak, aby bol kuskus úplne vo vode. Varíme cca 3-5 minút na miernom ohni. Počas varenia miešame. Inak môže dôjsť k zlepeniu.
Dokáže veľmi dobre zasýtiť, preto je vhodný ako súčasť hlavného jedla alebo ľahkej večere. Podávať ho môžete k mäsu, so syrom a s rôznymi omáčkami. Výborný je ako súčasť zeleninového šalátu. Na sladko ho môžete pridávať do tvarohu, jogurtu, mlieka.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1535kJ/362kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 79g z toho cukry 1,4g; vláknina 2,9g; bielkoviny 7,3g; soľ 0g.