Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Blog

z našej Ravita kuchyne
  • Rozmýšľate čo na raňajky, olovrant, či desiatu? Skúšali ste už smoothie z našich kaší? Je to fajnová alternatíva na horúci letný deň, keď nemáte chuť na ťažké teplé jedlo. Stačí rozmixovať mlieko a pridať kašu podľa toho akú hustotu chcete dosiahnuť.  Na výber máte mnoho alternatív. Od klasickej ovsenej po jemnejšiu verziu ryžovej až k výraznejšej pohánkovej či pšenovej. Dochutiť už stačí len Vašim obľúbeným ovocím, medom či ďatľovým sirupom. Ľahko si tak pripravíte pohánkové smúuutičko z ktorého Vám rozhodne smutno nebude! :).

  • Potrebujeme: 1/2 balenia quinoa biela Ravita,himalájska soľ Ravita , 3 veľké farebné papriky, 1 biele tofu, 1 cibuľa, 6 šampiňónov (3 malé biele, 3 veľké hnedé ako príloha), 3 veľké paradajky, syr, kokosový olej Ravita , korenie na tofu podľa chuti (čierne horčičné semienka, rímska rasca, dáta massala, sójová omáčka Shoyu San-J) cesnak Príprava: Quinou si uvaríme s troškou soli v hrnci (1 diel quinoi + 2 diely vody). Vydlabeme papriky a paradajky (šťavu z paradajok necháme). Na panvici si orestujeme na cibuľke 3 malé osolené šampiňóny do polomäkka. Odstavíme a

  • Potrebujeme (13 tyčiniek): 1hrnček zmes vločiek Ravita , 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek Ravita s vlákninou, 1pl nesírených hrozienok Ravita, 3čl marhuľového oleja , 1pl chia semien , 2pl slnečnicových semien , 3pl medu, 4pl arašidového masla. *semienka a hrozienka môžeme nahradiť akýmkoľvek iným sušeným ovocím či orechami . Príprava: vo väčšej nádobe spolu dôsledne zmiešame všetky ingrediencie . Pripravenú zmes rovnomerne rozotrieme na malý plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme dozdobiť čokoládou , ryžovými lupienkami či mletými orechami. Plech necháme odstáť v chladničke kým nám zmes nestuhne (najlepšie cez noc). Pokrájame

  • Potrebujeme: 2 litre vody, 30ks kvetov bazy čiernej, 1,5kg trstinového cukru Ravita, 50 g kyseliny citrónovej, 3 ks limetky, 1ks citrón. Príprava: ráno si v hrnci prevaríme 2 litre vody a necháme dopoludnia vychladnúť. Bazové kvety oprášte od chrobáčikov a mušiek a ostrihajte tvrdé časti kvetov (konáriky , stonky). Do vody izbovej teploty pridáme kyselinu citrónovú, šťavu z citróna a z jednej limetky. Dve limetky nakrájajte na štvrťky a pridajte do vody spolu s kvetmi. Takto pripravený nápoj nechajte odpočívať 24 hodín na chladnom a tmavom mieste. Sem tam premiešajte. Na druhý

  • Potrebujeme (4 porcie) : 1bal. celozrnný kuskus Ravita, 2 červené papriky, 1 žltá paprika, 6 paradajok, 1 väčšia cibuľa, polovicu väčšej cukety, kari korenie, rozmarýn, čerstvú bazalku, olivový olej, sójovú omáčku, maslo (na praženie), soľ . Príprava: KusKus vysypeme do väčšej misky a ochutíme kari korením a soľou. Zalejeme vriacou vodou po okraj kuskusu a pridáme 1 PL olivového oleja. Nádobu zakryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Zatiaľ si nadrobno pokrájame zeleninu. Na hlbokej panvici s trochou masla opražíme cibuľu do zlatista. Pridáme papriky, tekvicu, rozmarýn. Ochutíme soľou a sójovou omáčkou. Dusíme pokiaľ nám

  • Potrebujeme: Cesto: 80g orechy kešu natural Ravita, 200g slivky Ashlock Ravita, 4pl pšeničné klíčky Ravita, 5pl pšenové vločky Ravita, 1dcl mandľové mlieko Vitariz (môžeme nahradiť vodou, mandľové mlieko je však trochu sladké) - pozor netreba sa nechať uniesť a použiť ho viac ako my 🙂 potom je trošku problém s tuhnutím, 1pl lyžica ovsených otrúb Ravita. Plnka: 250g plnotučného tvarohu, cca 200g ricotta, 5pl chalva pistáciová Ravita (alebo podľa chuti). Zdobenie: lesné maliny, hobľované mandle Ravita, bio melasa BioFriend , stéviové lístky a bársaké jedlé kvetiny

  • Potrebujeme: strednú tekvicu hokaido, 3 zemiaky, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, zázvor mletý, kari korenie, himalájsku čiernu soľ Ravita , mletú rascu, jemné ovsené vločky Ravita , pestrecový olej Ravita , tekvicové jadierka lúpané Ravita , bravčovú masť (alebo olej) na opraženie cibuľky. Príprava: na masti opražíme do zlatista na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu hokaido, ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Všetko spolu orestujeme. Zalejeme po vrch vodou a necháme zovrieť. Ochutíme kari korením, zázvorom a varíme kým tekvica nezmäkne. Odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom.

  • Potrebujeme: 150 g múky (75 g špaldovej múky Ravita+ 75g pohánkovej múky Ravita), 75 g masla, 1 vajce, 3 PL vlažnej vody, štipka soli, javorový sirup BioFriend, med, škorica, kardamón, jablká, machovka Ravita (môžeme vynechať prípadne použiť iné sušené ovocie), píniové oriešky (možeme použiť akékoľvek iné). Postup: Ako prvé si pripravíme cesto. Vo veľkej nádobe zmiešame múky, vodu, vajíčko, maslo a štipku soli. Cesto necháme odpočinúť v chladničke. Jablká nakrájame na kocky, pridáme korenie, med a javorový sirup podľa chuti. Ak chceme mať pevnejšiu plnku môžeme jablká posypať vanilkovým pudingový práškom.

  • Potrebujeme: 350 g jemné ovsené vločky s vlákninou Ravita , 80 g sušená moruša biela BioFriend, 80 g jadrá sladkých mandlí, 4 PL zlatého ľanu Ravita, 5 PL pšeničných klíčkov Ravita , 5 PL orechového oleja Ravita , javorový sirup BioFriend na dochutenie, sušené marhule Ravita (podľa chuti), kardamón, sušený mletý pomaranč, Aladinovo korenie do kávy Sonnentor, sušený kvet slezu Postup: Jadrá sladkých mandlí spolu so sušenými marhuľami zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odležať. Medzitým si v miske vymiešame vločky spolu s pšeničnými klíčkami, morušou, zlatým ľanom a orechovým

  • Potrebujeme: 80g kešu orechy natural Ravita, 2Pl kokosvý cukor Ravita , čierne ríbezle (iné bobuľové ovocie), javorový sirup na ochutenie , kardamón mletý- sušený (má výborné ochladzujúce účinky počas horúcich dní) Príprava: kešu orechy zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť 15-20 minút. Vodu následne zlejeme. Do mixéra dáme jeden hrnček orechov, 4 hrnčeky vody, kokosový cukor, hrnček ríbezlí a mixujeme na vysokých otáčkach min. 1 minútu. Odstavíme a dochutíme kardamónom a javorovým sirupom, premixujeme. Môžeme podávať s ľadom

  • Potrebujeme: 80g jadrá sladkých mandlí blanšírované Ravita, pitná voda, trstinový cukor Demerara Ravita , Javorový sirup BioFriend , kardamón mletý- sušený, škorica mletá-sušená Príprava: mandle si zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť cca 15-20 minút. Do mixéra dáme orechy (1hrnček mandlí k 4 hrnčekom vody), vodu, 2Pl trstinového cukru a rozmixujeme vo vysokých otáčkach min. 1 minútu. Ochutíme javorovým sirupom a korením. Znova premixujeme. Ak chceme dosiahnuť čistú hladkú konzistenciu prepasírujeme cez čistú gázu. Používame ako náhradu mlieka a na priamy konzum