Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Blog

z našej Ravita kuchyne
  • Tuky sú organické molekuly, estery vyšších karboxylových kyselín s trojsýtnym alkoholom glycerolom. Žartujem, nebojte sa, toto nie je jeden z tých odborných článkov, ktoré sa ťažko čítajú, aj keď verím, že informácie, ktoré si v ňom nájdete, budú skutočne na vysokom stupni odbornosti. Dnes by som vám rada predstavila početné zdravotné výhody konzumácie rastlinných olejov, zoznámila vás s niektorými menej tradičnými druhmi a dala zopár tipov na ich využitie pri varení. RASTLINNÉ VS. ŽIVOČÍŠNE Najprv si však odlíšme rastlinné tuky od tých živočíšnych. Skutočne je pravda, že rastlinné sú tie „zdravé“ a živočíšne

  • Áno a nie len na Valentína ❤️. Takže ak ste dnes zaľúbení, rozvedení, milovaní, smutní aj pohádaní no "bárz jakí" čas sa potešiť je vždy. Kľudne aj zajtra znova, nie len dnes. Srdiečka Vám už poslali asi všetci tak mi Vám prajeme hlavne veľa sebalásky. U nás najlepšie rozkvitá s touto pažrošinou! ( A hlavne takéto prekvapko zvládnu aj najmenší 😂) Stačia bezlepkové piškóty, domáci lekvár od mami a arašidový krém. Mňam!  

  • Tak toto sme si dovolili!  Náš arašidový krém obsahuje 90% arašidov a je to teda riadna maškrtka :). Arašidové maslo je zdrojom nenasýtených mastných kyselín, bielkovín a vlákniny. Taktiež obsahuje vitamíny a minerálne látky, ako napríklad horčík, ktorý má priaznivé účinky na nervovú sústavu a fosfor, ktorý je prospešný pre správny vývoj kostí a svalov. Naše maslo sa hodí rovnako do sladkých ako aj do slaných receptov.  Výborné je  aj do teplej, či studenej kuchyne. Môžete si ho napríklad natrieť na chlieb, toast či palacinky. Vhodný je aj na pečenie, do nepečených dezertov alebo omáčok. Výživové

  • U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov - najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.

  •     Čo sme pre Vás pripravili v tomto roku ?  Množstvo noviniek, ktoré Vám radi postupne odhalíme 🙂     MACES V januári uvádzame na trh náš maces v novom obale. Doteraz ste ho na pultoch predajní mohli vidieť ešte s našim starým logom. V tomto mesiaci sa nám však podarilo úspešne dopredať staré balenie tak, aby sme neekologicky neplytvali žiadnym materiálom. Odteraz si  náš Maces môžete nakúpiť krásnom novom balení. Stále je to náš rovnaký Maces  vyrábaný už od roku 1974. Viac informácii o macese a kde ho môžete kúpiť nájdete TU.     RASTLINNÉ OLEJE Radikálnou zmenou prešli počas

  •     Potrebujeme :  kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka  Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g), cukor trstinový Ravita (3 PL) Plnka:  smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh (500 g), vajcia (3 ks), cukor trstinový Ravita (2 PL), kakao podľa chuti Poleva:  kyslá smotana (200 g),  cukor trstinový Ravita (2 PL), kakao, mandle hobľované Ravita Postup:   Kukuričnú múku zmiešame  s pohánkovou, pridáme vajíčko a maslo. Vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť. Cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy (použili sme 26cm). Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 10 minút. Pustíme sa do

  • Ak si máte chuť urobiť leto cez zimu  vyskúšajte tento výborný a jednoduchý bezlepkový cheesecake. Chutí výborne a levanduľu môžete nahradiť čímkoľvek čo Vám sadne podľa chuti :). Táto naša verzia je tak "lajtovo" sladká ale ak máte chuť si život osladiť kľudne sa odviažte viac.  u nás je už úplne jasné čo nebude cez vianoce chýbať . Inšpirovali sme chudnemjedlom.sk a nájdete tam kopec ďalších fajnových inšpirácií.   Potrebujeme :  kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka  Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g) Plnka:  smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh

  •     Určite ste už videli naše pekné video . O čom toto celé má byť? No jednoducho sme si povedali, že v dnešnom svete kde je tých "správnych smerov" stravovania nespočetné množstvo sa trocha pozabúda na to najdôležitejšie. Na to že ani to najzdravšie jedlo Vám nepomôže ak si na neho neurobíte čas, ak ho nezjete v psychickej pohode v kruhu ľudí ktorí Vás ľúbia :). Videom "Ravita sme my" sme chceli prezradiť niečo o nás a hlavne upozorniť práve na toto posolstvo, na ktoré sa v dnešnom uponáhľanom svete často zabúda.   Ako pokračovanie

  • Štedrý makovec bez múky na ktorý nás inšpirovala Simi Malkova @foodlover . Ako sama hovorí intrákový koláčik z remosky :). No viete čo ? Je taký štedrý, že zmizol za okamih 🙂 Potrebujeme: 100 g mletého maku, 2 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 50 ml vody, trstinový cukor podľa chuti, lyžica mlieka, 75 g čučoriedok (použili sme mrazené) Postup: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s makom, s tvarohom (100g), vodou a trstinovým cukrom . Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Zvyšných 150 g tvarohu zriedime lyžicou mlieka

  • Výborné orieškové keksíky z ovsených vločiek bez cukru.  Zdravá maškrtka pre najmenších. Potrebujeme: 2  šálky jemných ovsených vločiek, 2 veľké banány, 4 vajíčka, 4 PL mletých lieskových orieškov, 2 PL kokosového oleja, tmavá čokoláda na ozdobenie (najlepšie horká) a lieskové oriešky Postup: Zmixujeme banány, vajíčka a olej. Pridáme jemné vločky Ravita, lieskovce a opäť všetko zmixujeme. Na plechu vystlanom papierom na pečenie tvarujeme lyžicou malé kôpky. Necháme odstup aby sa pri pečení keksíky nezlepili. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou a orieškami. Dobrú chuť :).  

  • Rozmýšľate čo tým Vašim drobcom zdravé pripraviť na sviatok Mikuláša ? Tieto špaldové piškóty sú jednoduché, rýchle a neobsahujú žiaden cukor .     Potrebujeme (1 plech): 1 šálku celozrnnej špaldovej múky Ravita,  3 vajíčka, 3 PL medu Postup: všetky ingrediencie zmixujeme a lyžicou vytvoríme na papieri na pečenie malé kôpky. Pečieme 11 minút na 175 stupňoch. Inšpirovali sme sa knihou "Rýchlo zdravo a chutne pre deti" od LR fit. 🙂 Dobrú chuť.