Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Blog

z našej Ravita kuchyne
  • Ako vznikol projekt s distribúciou vo vratných obaloch a kde sme chodili na výzvedy ? To všetko sa dozviete v tomto článku. Zhovárali sme sa s Martinkou a Martinom v bezobalovom obchode BEZOBALiS. Fotografie a rozhovor spracovala Maruš Matiášová.     Aj keď je stále čo zlepšovať, sme vďační za každý jeden ušetrený sáčok. Vďaka tomuto projektu totiž nemusel opustiť našu výrobu.   U nás v Ravite sa neustále zamýšľame nad tým, aké kroky musíme podniknúť, aby sme čo najviac znižovali ekologický dopad našej firmy.  V súvislosti s trendom otvárania bezobalových predajní sme uvažovali, ako zabezpečiť aj logistiku

  • Prečítajte si rozhovor s našim manažérom výroby Jaroslavom Petríčkom a jeho pravou rukou Magdalénkou Ďuronkovou. Ahojte! U nás vo firme sa poznáme všetci, skúste sa však predstaviť aj nášmu čitateľovi. Čo by mal o Vás vedieť aby si dokázal predstaviť Jaroslava a Magdalénku :D. Meggie o Jaroslavovi: Na prvý pohľad prísna osoba. Jeho priorita je aby všetko "klapalo" podľa plánu a pravidiel, ktoré sú určené. Od úloh ktoré nariadi očakáva, že budú dotiahnuté do konca bez zbytočných rečí, že sa niečo nedá. Nemá rád nedokončenú prácu. Po čase človek príde na to,

  • Stará dobrá klasika trocha inak :D. Ak aj vy máte doma veľa ovocia zo záhrady klasická bublanina vždy poteší. Tú našu sme trocha vyšperkovali kvalitným organickým korením a pohánkovou múkou. Marhule poslala babka, čučoriedky doniesla Katka a takto to celé vypálilo :).   Potrebujeme : 150g špaldovej múky Ravita, 50g pohánkovej múky Ravita, 50g kokosovej múky BioFriend, 1pl ovsených otrúb, 3 vajíčka, 100g trstinového cukru Ravita, 130g masla, 1dcl mlieka, 2čj prášku do pečiva bez vínneho kameňa, 1/2čj kurkumy Lebensbaum, 1/2čj cejlónskej škorice Lebensbaum, 1/2 čj buorbon vanilky Lebensbaum, ovocie. Postup: Suché ingrediencie (múku,

  • Ravita: Ahoj Paťka, na začiatok nám o sebe skús niečo prezradiť. Prečo si sa rozhodla pracovať práve pre spoločnosť Ravita , aká je tvoja pracovná náplň a čo pre Teba táto značka znamená? Patrícia: Do Ravity som prišla v decembri 2017. V predchádzajúcej práci som cítila, že sa už nemám kam posunúť. Vnímala som, že za mnou už nie je vidieť žiaden výsledok pre firmu. Až sa ku mne jedného dňa dostal pracovný inzerát z Ravity. Hľadali v ňom Asistenta nákupu. Bol zdieľaný na facebook fanpage a keďže za pokus nebijú,

  • Potrebujeme: Brownie vrstva: 70 g celozrnnej špaldovej múky, 20 g kakaa, 50 g bieleho jogurtu, 100 g jablkové pyré (detská výživa bez cukru), 2 bielky, 1 čl kypriaceho prášku, 100 ml vody, sladidlo podľa chuti (trstinový cukor tmavý) Tvarohová vrstva: 1 vajíčko, 200g jemného tvarohu, 100g bieleho jogurtu, sladidlo podľa chuti (trstinový cukor tmavý) Postup:  Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom. Osobitne zmiešame tiež bielky s jogurtom, vodou a jablkovým pyré. Suché suroviny s mokrými premiešame a vylejeme na vystlaný plech (20 cm x 20 cm ). Na tvarohovú vrstvu všetky suroviny spolu

  • Aktualne INFO (15.6.2017): Radi by sme vás informovali o zmene označovania špaldovej múky v zložení produktu na etikete. Označenie sa mení na základe novelizácie europského nariadenia 1196/2011. V novelizácií nariadenia sa mení z anglického originálu preklad do slovenčiny. Následne sa špalda po novom označuje ako pšenica špalda. A samozrejme špaldová múka už ako pšeničná špaldová múka. Zloženie výrobku ostáva rovnaké. Ak má výrobok v zložení uvedené iba: pšenica špalda alebo pšeničná špaldová múka stále ide o 100% výrobok zo špaldy. Neznamená to, že sa mieša pšeničná a špaldová múka.

  • Ľúbite placky no neradi stojíte pri panvici s olejom nekonečne dlho ? Aj my! Tak sme vymysleli túto rýchlu a zdravšiu alternatívu. Potrebujeme: 1 brokolicu, 4 mrkvy, 1 mozzarela, 2 vajíčka, 4 vrchovaté lyžice mixovaných jemných vločiek Ravita, strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, korenie Príprava: v parnom hrnci alebo vo vode necháme nakrájanú brokolicu 15 minút povariť spolu s mrkvou. V miske si zmiešame uvarenú zeleninu, vajíčka, mleté ovsené vločky, nastrúhanú mozzarelu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujeme placky a pečieme v trúbe vyhriatej na 200

  • Áno čítaš správne, fazuľové! Brownies Ti rozjasnia upršaný deň a vyčaria sladký úsmev na tvári. Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla 🙂 . Potrebujeme: 250g červenej uvarenej fazule (môže byť z plechovky), 2 pl kokosového tuku, 140 ml sójového mlieka, ďatlový sirup Yogi & Yousef  na osladenie podľa chuti, 80g ryžovej múky Ravita, 2 pl arašidového krému Ravita, 1 čl kypriaceho prášku na pečenie s vínnym kameňom, štipka soli, perníkové korenie sonnentor, 200g kvalitnej horkej čokolády Príprava: vo vodnom kúpeli si rozpustíme kokosový tuk spolu s horkou čokoládou. Do misky nasypeme uvarenú

  • Hľadáš zdravú sladkosť na desiatu, alebo len rýchle pohostenie ? Tieto energy guličky máš hotové do 15 minút. Po tom čom sme vyjedali naše nové datlové krémy od Yogi & Yousef len tak lyžicou, sme si povedali dosť! Skúsime z nich aj niečo pripraviť. Keďže sa snažíme naše maškrty ladiť vždy na zdravšiu nôtu ani tentokrát sme neurobili výnimku. Datlový sirup ich vynikajúco osladí, mrkva dodá chrumkavý zážitok a orechy šmrnc :). Potrebujeme: 2 malé mrkvy, hrsť orieškov čo nájdete doma, hrsť kokosu (+ trocha na obalenie) , 1 pl kokosového tuku,

  • Sme výhradným distribútorom značky Yogi & Yousef na Slovensku. V našej ponuke už od dnes nájdete kvalitné datlové krémy a sirup. Prečo sme sa rozhodli práve pre túto značku ? Dalia Sukkary datle - Prírodné cukríky Nové fresh datle Dalia Sukkary, ktoré Yogi & Yousef zberá sú relatívne neznáma odrody zo Saudskej Arábie. Textúra je mäkká, hladká a má krémovú karamelovú chuť. Okrem toho sú obzvlášť výživné: obsahujú najmenej 10 základných minerálov, ale aj vitamíny, bielkoviny a vlákna. V dávnych dobách ľudia prežili na týchto plodoch v púšti 🙂 . S datlami Dalia Sukkary chcú

  • Máme pre Vás novinku! Do našej ponuky pribudla nová instantná kaša z Ciroku. Cirok je stará a dlhodobo využívaná kultúrna obilnina. Pochádza z Etiópie, odkiaľ sa rozšíril do Afriky a následne do Indie a Číny. Cirok je tropická rastlina, ktorá rastie v polosuchých oblastiach sveta. Plodom je zrno bielej až hnedej farby, guľovitého tvaru , ktoré je pokryté šupkou (plevou). Je prirodzene bezgluténový, čo ocenia hlavne celiatici. Pri súčasnom trende smerujúcom k biologicky plnohodnotnej strave sa cirok stáva stále viac obľúbeným . Prečo je cirok zdravý? Cirok je dobre porovnateľný z hľadiska výživovej hodnoty s inými obilninami. Obsahuje 63% škrobu, 11% bielkovín , 3%