Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Blog

z našej Ravita kuchyne
  • Ak si máte chuť urobiť leto cez zimu  vyskúšajte tento výborný a jednoduchý bezlepkový cheesecake. Chutí výborne a levanduľu môžete nahradiť čímkoľvek čo Vám sadne podľa chuti :). Táto naša verzia je tak "lajtovo" sladká ale ak máte chuť si život osladiť kľudne sa odviažte viac.  u nás je už úplne jasné čo nebude cez vianoce chýbať . Inšpirovali sme chudnemjedlom.sk a nájdete tam kopec ďalších fajnových inšpirácií.   Potrebujeme :  kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka  Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g) Plnka:  smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh

  •     Určite ste už videli naše pekné video . O čom toto celé má byť? No jednoducho sme si povedali, že v dnešnom svete kde je tých "správnych smerov" stravovania nespočetné množstvo sa trocha pozabúda na to najdôležitejšie. Na to že ani to najzdravšie jedlo Vám nepomôže ak si na neho neurobíte čas, ak ho nezjete v psychickej pohode v kruhu ľudí ktorí Vás ľúbia :). Videom "Ravita sme my" sme chceli prezradiť niečo o nás a hlavne upozorniť práve na toto posolstvo, na ktoré sa v dnešnom uponáhľanom svete často zabúda.   Ako pokračovanie

  • Štedrý makovec bez múky na ktorý nás inšpirovala Simi Malkova @foodlover . Ako sama hovorí intrákový koláčik z remosky :). No viete čo ? Je taký štedrý, že zmizol za okamih 🙂 Potrebujeme: 100 g mletého maku, 2 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 50 ml vody, trstinový cukor podľa chuti, lyžica mlieka, 75 g čučoriedok (použili sme mrazené) Postup: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s makom, s tvarohom (100g), vodou a trstinovým cukrom . Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Zvyšných 150 g tvarohu zriedime lyžicou mlieka

  • Výborné orieškové keksíky z ovsených vločiek bez cukru.  Zdravá maškrtka pre najmenších. Potrebujeme: 2  šálky jemných ovsených vločiek, 2 veľké banány, 4 vajíčka, 4 PL mletých lieskových orieškov, 2 PL kokosového oleja, tmavá čokoláda na ozdobenie (najlepšie horká) a lieskové oriešky Postup: Zmixujeme banány, vajíčka a olej. Pridáme jemné vločky Ravita, lieskovce a opäť všetko zmixujeme. Na plechu vystlanom papierom na pečenie tvarujeme lyžicou malé kôpky. Necháme odstup aby sa pri pečení keksíky nezlepili. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Po vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou a orieškami. Dobrú chuť :).  

  • Rozmýšľate čo tým Vašim drobcom zdravé pripraviť na sviatok Mikuláša ? Tieto špaldové piškóty sú jednoduché, rýchle a neobsahujú žiaden cukor .     Potrebujeme (1 plech): 1 šálku celozrnnej špaldovej múky Ravita,  3 vajíčka, 3 PL medu Postup: všetky ingrediencie zmixujeme a lyžicou vytvoríme na papieri na pečenie malé kôpky. Pečieme 11 minút na 175 stupňoch. Inšpirovali sme sa knihou "Rýchlo zdravo a chutne pre deti" od LR fit. 🙂 Dobrú chuť.    

  • Ak túžiš po zmene a máš chuť  aj na trocha jesenných farieb na tanieri, tak toto pyré je pre Teba ako stvorené. Poď  sa s nami pýriť po pyré :D. Potrebujeme: 6 veľkých zemiakov, 6 veľkých karotiek, 1 batát, maslo ghee, mlieko (rastlinné alebo živočíšne), čiernu soľ, tekvicové a slnečnicové jadierka. Postup: očistené zemiaky, mrkvu a batát uvaríme v osolenej vode do mäkka. Pridáme podla chuti rozohriate maslo ghee a 1dcl mlieka. Dochutíme čiernou soľou. Podávame s opraženými semienkami na tekvicovom oleji. Pyré môžeme podávať ako štandardnú prílohu k tofu, zelenine ale chutí

  • Chystáte oslavu a chcete prekvapiť ?  Táto rýchla nepečená torta dodá Vašej párty tú správnu sladkú iskru 🙂 Potrebujeme : Korpus: 1/2 hrnčeka vykôstkovaných datlí, 1/2 hrnčeka sušených sliviek, ovsené vločky s čokoládovým sirupom Ravita (podľa potreby) Krém: 1 a pol hrnčeka blanšírovaných mandlí, 4 PL chia semien, kakao (podľa chuti), med alebo ďatľový sirup, 1 ks avokádo, 1ks banán, 4 PL kokosového oleja/tuku, kukuričné piškóty, 1 dcl vody/mlieka, sušený mathé čaj na zdobenie Poleva: 150g horká čokoláda, 1 až 2PL masla ghee Príprava: ďatle a slivky zalejeme vriacou vodou a necháme postáť cca

  • Toto sme my, toto je naša-Vaša Ravita 😊 Ak sa aj vy občas strácate v kolotoči zákazov a obmedzení v správnom stravovaní verte, že úplne najdôležitejšie je #dobrejedlo s #dobrymipriatelmi v psychickej pohode a radosti. ❤️ Snažíme sa aby to v tomto duchu žilo aj u nás. Aby ste sami videli kto sa skrýva za modrým R-kom na obale, čo to sme na seba nabonzovali

  • Výborný jesenný tekvicový koláč, ktorý poteší nejedno bruško 🙂 Potrebujeme: 1 batát, 4 mrkvy, polovicu väčšej cukety, 2 vajíčka, 1 mozzarela, 1 smotana na varenie,  tvrdší syr na postrúhanie, 80g tekvicových jadierok Ravita, lístkové cesto,  čiernu soľ Ravita. Príprava: Očistenú mrkvu a cuketu nastrúhame. Pridáme smotanu na varenie, vajíčka a dochutíme čiernou soľou. Celú zmes vložíme do vopred pripravenej formy na pečenie vystlanej lístkovým cestom (cesto môžete potrieť maslom ghee). Očistený batát nakrájaný na tenké plátky ozdobne poukladáme medzi zmes. Posypeme tekvicovými jadierkami a dáme piecť na 180 stupňov zhruba 35 minút.

  • Pomaly s padajúcim lístim sme začali zapaľovať voňavé sviečky a snívať o Vianociach :). Tie posledné boli ozaj krásne. "Smaltovaná babka" pre nás pripravila veľmi pekné prekvapenia. Pod touto mladou úspešnou značkou sa skrýva šikovná Viktória. Skĺbiť biznis so záľubou v mladom veku sa jej podarilo. Intuícia a chuť tvoriť ju doviedli k smaltovanému riadu, ktorým chcela vyvolávať emócie. Čo sa jej aj úspešne darí :). Nás to teda fakt "rozkašilo". Netrebalo veľa a slovo dalo slovo. Vznikla tak nádherná limitovaná edícia " Ráno som naKašu".  Všetky tieto hrnčeky pre nás s

  • Ak potrebujete rýchlo a zdravo navariť, červená šošovica je tou pravou prísadou. Vďaka tomu, že je zbavená hnedočervenej šupky, je jej príprava veľmi rýchla. Vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Práve preto je veľmi vhodná pre deti, na prípravu kaše, pyré, polievok a pomazánok.   Na prípravu šošovicového dhálu potrebujeme: 1balenie červenej šošovice lúpanej Ravita , 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 3 ošúpané zemiaky, 3 zrelé paradajky, 2 červené papriky, 4 pl kokosového tuku , 1 čl semienka horčice čiernej, 1čl rímskej rasce (jeera), korenie gharam massala, indické korenie Mild