Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Blog

z našej Ravita kuchyne
  • Potrebujeme: Brownie vrstva: 70 g celozrnnej špaldovej múky, 20 g kakaa, 50 g bieleho jogurtu, 100 g jablkové pyré (detská výživa bez cukru), 2 bielky, 1 čl kypriaceho prášku, 100 ml vody, sladidlo podľa chuti (trstinový cukor tmavý) Tvarohová vrstva: 1 vajíčko, 200g jemného tvarohu, 100g bieleho jogurtu, sladidlo podľa chuti (trstinový cukor tmavý) Postup:  Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom. Osobitne zmiešame tiež bielky s jogurtom, vodou a jablkovým pyré. Suché suroviny s mokrými premiešame a vylejeme na vystlaný plech (20 cm x 20 cm ). Na tvarohovú vrstvu všetky suroviny spolu

  • Aktualne INFO (15.6.2017): Radi by sme vás informovali o zmene označovania špaldovej múky v zložení produktu na etikete. Označenie sa mení na základe novelizácie europského nariadenia 1196/2011. V novelizácií nariadenia sa mení z anglického originálu preklad do slovenčiny. Následne sa špalda po novom označuje ako pšenica špalda. A samozrejme špaldová múka už ako pšeničná špaldová múka. Zloženie výrobku ostáva rovnaké. Ak má výrobok v zložení uvedené iba: pšenica špalda alebo pšeničná špaldová múka stále ide o 100% výrobok zo špaldy. Neznamená to, že sa mieša pšeničná a špaldová múka.

  • Ľúbite placky no neradi stojíte pri panvici s olejom nekonečne dlho ? Aj my! Tak sme vymysleli túto rýchlu a zdravšiu alternatívu. Potrebujeme: 1 brokolicu, 4 mrkvy, 1 mozzarela, 2 vajíčka, 4 vrchovaté lyžice mixovaných jemných vločiek Ravita, strúčik cesnaku, olivový olej, soľ, korenie Príprava: v parnom hrnci alebo vo vode necháme nakrájanú brokolicu 15 minút povariť spolu s mrkvou. V miske si zmiešame uvarenú zeleninu, vajíčka, mleté ovsené vločky, nastrúhanú mozzarelu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Na plech vyložený papierom na pečenie tvarujeme placky a pečieme v trúbe vyhriatej na 200

  • Áno čítaš správne, fazuľové! Brownies Ti rozjasnia upršaný deň a vyčaria sladký úsmev na tvári. Príprava je veľmi jednoduchá a hlavne rýchla 🙂 . Potrebujeme: 250g červenej uvarenej fazule (môže byť z plechovky), 2 pl kokosového tuku, 140 ml sójového mlieka, ďatlový sirup Yogi & Yousef  na osladenie podľa chuti, 80g ryžovej múky Ravita, 2 pl arašidového krému Ravita, 1 čl kypriaceho prášku na pečenie s vínnym kameňom, štipka soli, perníkové korenie sonnentor, 200g kvalitnej horkej čokolády Príprava: vo vodnom kúpeli si rozpustíme kokosový tuk spolu s horkou čokoládou. Do misky nasypeme uvarenú

  • Hľadáš zdravú sladkosť na desiatu, alebo len rýchle pohostenie ? Tieto energy guličky máš hotové do 15 minút. Po tom čom sme vyjedali naše nové datlové krémy od Yogi & Yousef len tak lyžicou, sme si povedali dosť! Skúsime z nich aj niečo pripraviť. Keďže sa snažíme naše maškrty ladiť vždy na zdravšiu nôtu ani tentokrát sme neurobili výnimku. Datlový sirup ich vynikajúco osladí, mrkva dodá chrumkavý zážitok a orechy šmrnc :). Potrebujeme: 2 malé mrkvy, hrsť orieškov čo nájdete doma, hrsť kokosu (+ trocha na obalenie) , 1 pl kokosového tuku,

  • Sme výhradným distribútorom značky Yogi & Yousef na Slovensku. V našej ponuke už od dnes nájdete kvalitné datlové krémy a sirup. Prečo sme sa rozhodli práve pre túto značku ? Dalia Sukkary datle - Prírodné cukríky Nové fresh datle Dalia Sukkary, ktoré Yogi & Yousef zberá sú relatívne neznáma odrody zo Saudskej Arábie. Textúra je mäkká, hladká a má krémovú karamelovú chuť. Okrem toho sú obzvlášť výživné: obsahujú najmenej 10 základných minerálov, ale aj vitamíny, bielkoviny a vlákna. V dávnych dobách ľudia prežili na týchto plodoch v púšti 🙂 . S datlami Dalia Sukkary chcú

  • Máme pre Vás novinku! Do našej ponuky pribudla nová instantná kaša z Ciroku. Cirok je stará a dlhodobo využívaná kultúrna obilnina. Pochádza z Etiópie, odkiaľ sa rozšíril do Afriky a následne do Indie a Číny. Cirok je tropická rastlina, ktorá rastie v polosuchých oblastiach sveta. Plodom je zrno bielej až hnedej farby, guľovitého tvaru , ktoré je pokryté šupkou (plevou). Je prirodzene bezgluténový, čo ocenia hlavne celiatici. Pri súčasnom trende smerujúcom k biologicky plnohodnotnej strave sa cirok stáva stále viac obľúbeným . Prečo je cirok zdravý? Cirok je dobre porovnateľný z hľadiska výživovej hodnoty s inými obilninami. Obsahuje 63% škrobu, 11% bielkovín , 3%

  • UFF, starneme. S extrudovanou sójou sme pred viac ako 19 rokmi na slovenskom trhu začínali. Pohľady na predajniach u nás na východe občas stáli za to 😂. Málokto vtedy tušil čo to je. Sójové plátky si u nás aj preto nájdu svoje miesto vždy. Radi z nich pripravujeme rýchly obed najmä počas teplejších dní keď radšej trčíme na záhrade ako v kuchyni 😝. Ozaj, a na aké najšialenejšie recepty využívate naše kaše? My v nich napríklad radi obaľujeme tieto plátky. Stačí ich už potom len jemne grilovať a JE TO! Plátky vždy vopred namočíme v

  • Pred nedávnom sme Vás informovali o našom novom projekte Ravita BezObalov! Veľmi Vás to upútalo. Čo nás náramne teší je, že už teraz Vám môžeme zverejniť zoznam našich Zero-Waste partnerov u ktorých naše produkty nájdete 🙂 . Všetky tieto produkty dodávame vo vratných obaloch a tak sa na ich prepravu a uskladnenie nepoužije žiaden materiál, ktorý by skončil na skládke. Z toho vyplývajú aj rôzne technické problémy s ktorými zatiaľ súperíme a prečo nevieme dodať niektoré krehké či iné potraviny (na ktoré výrazne vplýva vlhkosť prostredia) v tomto ekologickom distribučnom kanáli.

  • Áno, aj na Veľkú noc sa dá maškrtiť zdravo! 🙂 Výborný jednoduchý mrkvový koláč z ovsených vločiek s tvarohom poteší nejedného šibača či mokrú dievku. Napečený je veľmi rýchlo a verte, že naň nezabudnú žiadny hostia. Potrebujeme: Cesto: 5 stredne veľkých mrkiev, 3 vajíčka, 70 g ovsenej múky (rozmixované jemné ovsené vločky), 30 g kokosovej múky (alebo rozmixovaný kokos), 2 zrelé rozmixované banány, 2 dcl vody (pridávame podľa potreby), 1 veľká čj kypriacieho prášku, 1 čj perníkového korenia Sonnentor, štipka citrónovej kôry, trstinový cukor podľa chuti Plnka: 500 g jemného tvarohu, sladidlo podľa

  • Toto sú oni! Naši škriatkovia z výroby ktorí sa starajú o všetky naše aj Vaše produkty. Makajú, tvoria nové veci a samozrejme dôsledne kontrolujú kvalitu a produkty, ktoré opúšťajú brány našej výroby. Že to nie je vždy ľahká práca o tom by Vám vedeli určite veľa rozprávať 🙂 No ako všetci škriatkovia aj oni majú jednu nadľudskú schopnosť. Robia to s úsmevom skoro za každých podmienok! Toto je ta tajná ingrediencia ktorú dávajú do každého balíčka :). Napríklad Anka u nás pracuje už od našich výrobných začiatkov. Je to naša stálica s ktorou