-
Klíčky, na ktoré nemusíš čakať.
Ochutnaj nový rad naklíčených semienok! V našej ponuke teraz nájdeš aj zopár druhov naklíčených strukovín. Môžeme ti garantovať dlhú dobu trvanlivosti bez pridania konzervantov, cukru či “éčok”. Ako je to možné ? V prvom rade začíname kvalitným výberom semien. Všetci dodávatelia musia spĺňať štandardy kvality, odrodovú čistotu zŕn a vysokú klíčivosť. Následne semená prejdú niekoľkostupňovým čistením a namočia sa do pitnej vody. Tým dochádza k premývaniu od nečistôt. Po takomto procese sa semená začínajú prebúdzať a spúšťa sa séria biochemických reakcií nevyhnutných ku klíčeniu. Táto fáza trvá 24-48 hodín. Semená počas tohto času čiastočne
-
Bulgurová panvička s falafelom
Bulgur je obľúbený hlavne pri rýchlom a zdravom varení. Jeho príprava je totiž skutočne jednoduchá a časovo nenáročná. Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor, a tým sa stáva zrno ľahšie stráviteľným. Vystupuje tak jeho nezameniteľná ľahko orieškovo- obilná chuť. Na bulgurový šalát potrebujeme: • 250g uvareného bulguru • 2 mrkvy • 1 cibuľa • malé paradajky • hrsť čerstvej bazalky a cibuľky • 2PL paprikovej pasty • 400g konzervovaných nakrájaných paradajok • kokosový tuk • 2 ČJ jablkového octu • cesnak a korenie • červená paprika Na falafel potrebujeme: • 400g uvareného
-
Pohánkový šalát
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje glutén, takže je vhodná pre pacientov, ktorí trpia intoleranciou na glutén. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo. Rozdiel medzi tmavou a svetlou pohánkou je v technologickom spracovaní. Tmavá je lúpaná pomocou vysokej teploty, takže povrch