Pohanková kaša BIO
Pohánková kaša je bezgluténová. Vyrába sa z pohánky, čomu vďačí aj za svoju farbu a typickú vôňu. Kaša je tiež bez pridaného cukru, konzervačných látok a farbív.
Produkt nie je vyrobený z GMO pohánky.
Prečo je pohanka zdravá?
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje glutén, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia intoleranciou na glutén. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Tipy na použitie
Do horúceho mlieka alebo vody postupne primiešavame kašu, až docielime požadovanú hustotu. Necháme odstáť 2-3 min. Pohánkovú kašu si môžete dochutiť javorovým sirupom, na jemno pokrájanými datľami alebo škoricou. Pohánkovú kašu môžeme použiť aj na zahustenie omáčok.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1563kJ/370kcal; tuky 2,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g; sacharidy 70g z toho cukry 0,6g; vláknina 4,9g; bielkoviny 12g; soľ <0,01g.