Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Šalatka – zmes semien a orieškov

Komplex všetkých nutričných látok z rôznych druhov semien a orechov.
Šalatka – zmes semien a orieškov

Prečo je šalatka zdravá?

Šalatka tvorí komplex všetkých nutričných látok z rôznych druhov semien a orechov. Slnečnicové semená patria z nutričného hľadiska k významným rastlinným potravinám. Sú ľahko stráviteľné a bohaté na bielkoviny, tuky, vitamíny (B, E) a minerálne látky (zinok, draslík, fosfor).

Tekvica patrí s určitosťou do skupiny zelenín. Možno aj preto je taká zdravá pochúťka. Tekvicová jadrá obsahujú vitamíny A, B, D, K a E. O tekvici sa môžeme dočítať tiež, že je zdrojom esenciálnych aminokyselín, ktoré sú pre život nevyhnutné.

O ľanovom semene je známe, že je jedným z najbohatších zdrojov omega – 3 mastných kyselín a fytoestrogénu. Ľanové semeno prispieva tiež k dobrému zdravotnému stavu nášho srdca, obranného systému organizmu a pri zápaloch. Často sa odporúča pri problémoch s trávením.

Píniové oriešky svojím zložením podporujú imunitný systém, trávenie a prečisťujú tráviaci trakt. Konzumáciou orieškov si dokážeme prečistiť cievy od nadbytočného tuku. Ako iné orechy aj píniové upokojujú nervový systém. Sú vhodnou voľbou pri chudnutí.

Tipy na použitie

Šalatka sa používa na ochutenie šalátov alebo hlavného jedla. Šalátovú zmes je možné konzumovať aj v surovom stave, poprípade opražiť na panvici, čím získajú chrumkavú a voňavú chuť.

Letný zeleninový šalát s opraženými semienkami a feta syrom

Sezónnu zeleninu (paradajky, uhorku, pór, zelený šalát) si pokrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom. Rozohrejeme si panvicu a nasypeme šalatku. Necháme pražiť cca 5 minút, kým semienka nezískajú zlatistú farbu. Takto pripravenou orieškovou zmesou posypeme šalát. Podávame s na kocky nakrájaným feta syrom.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Zloženie: slnečnica lúpaná 50%, tekvica lúpaná 30%, ľanové semienka 10%, sezam 5%, píniové oriešky 5%.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 2454kJ/586kcal; tuky 52,01g z toho nasýtené mastné kyseliny 6,7g; sacharidy <1g z toho cukry <1g; bielkoviny 24,61g; soľ 0,27g.

Category:

Date:

Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.