Špaldový chlebík BIO
Popis
Zloženie: bio ražná múka, bio pšenica špalda (22%), bio ryža, bio kukurica, bio zemiakový škrob, soľ.
BIO špaldový chlebík je vyrobený extrúziou. V súčasnosti je špalda považovaná za zdravšiu alternatívu pšenice s vyšším podielom minerálnych látok, vlákniny a nižším obsahom gluténu. Dodáva jedlu jemnú orieškovú chuť.
Prečo je špaldový chlebík zdravý?
Pšenica špaldy je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá. Dôležitým faktom je, že obsahuje vysoký obsah bielkovín a nasýtených mastných kyselín, avšak nie cholesterol. Taktiež bohato zastúpené sú aj minerálne látky, ako je draslík, vápnik, fosfór, horčík a zinok. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Má pozitívne účinky na trávenie a peristaltiku čriev. Špalda je vhodná pre diabetikov, pretože má nízky glykemický index.
Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, vápnik, sodík). Rovnako ako špaldová aj ražná múka priaznivo pôsobí na trávenie a činnosť čriev.
Tipy na použitie
Chlebík je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou, ako výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1446kJ/348kcal; tuky 1,3g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13g; sacharidy 67,2g z toho cukry 2g; bielkoviny 11,1g; soľ 0,0002g.