Pohankový chlebík BIO
Popis
Zloženie: bio kukurica, bio ryža, bio cícer, bio pohánka (15%), bio žltý hrach, bio zemiakový škrob, bio sušená cibuľa, soľ.
BIO pohánkový chlebík je vyrobený extrúziou.
Prečo je pohánkový chlebík zdravý?
V súčasnej dobe má pohánka uplatnenie hlavne v racionálnej výžive. Má nutrične bohaté zastúpenie a je ľahko stráviteľná. Pohánka je prirodzene bezgluténová, čo je výhodou pre celiatikov. Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, vďaka čomu pozitívne vplýva na trávenie a činnosť čriev. Je bohatým zdrojom esenciálnych aminokyselín, vitamínov a minerálnych látok.
Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ryža je tiež prirodzene bezgluténová.
Od iných druhov zeleniny sa kukurica vyznačuje vyšším obsahom bielkovín. Kukurica je aj významným zdrojom vitamínov B, hlavne B1 tiamínu a B3 niacínu. Vďaka tomu má blahodarné účinky na nervový systém, zdravú kožu, nechty a premieňa sacharidy na energiu.
Tipy na použitie
Chlebík je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou, ako výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1159kJ/278kcal; tuky 2,5g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 78,5g z toho cukry 0,5g; bielkoviny 13g; soľ 0,4g.