Ryžová kaša je 100% vyrobená z ryže, nemliečna, čo spoznáte podľa jej snehobielej farby, typickej vône a samozrejme chuti. Je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná. Má vysokú nutričnú hodnotu.
Ryžovú kašu môžete použiť aj v období prikrmovania dieťaťa kašami po 0,5 roku veku dieťaťa.
Prečo je ryža zdravá?
Ryža je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosfóru, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ryža neobsahuje lepok, preto je vhodná pre celiatikov a na bezlepkovú diétu. Taktiež je vhodnou redukčnou potravinou. Používa sa na liečenie tráviacich problémov. Ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov.
Tipy na použitie
Do horúceho mlieka alebo vody postupne primiešavame kašu, až docielime požadovanú hustotu. Necháme odstáť 2-3 min. Môžeme po vrchu posypať ovocím, prípadne kúskami čokolády. Výborná je s čerstvými jahodami a malinami v lete ako rýchly letný dezert.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1547kJ/365kcal; tuky 1,4g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g; sacharidy 81g z toho cukry < 0,5 g; bielkoviny 6g; soľ <0,01g, vláknina 2,4g.