Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Ciroková kaša

Je prirodzene bezgluténová, čo ocenia hlavne celiatici.

Ciroková kaša značky Ravita je vyrobená bez pridania mlieka alebo cukru. Príprava kaše je veľmi jednoduchá. Cirokovú kašu primiešavame do horúcej vody alebo mlieka do docielenia požadovanej hustoty.

 

Zloženie: cirok 60%, ryža 40%

Prečo je Cirok zdravý?

Cirok je dobre porovnateľný z hľadiska výživovej hodnoty s inými obilninami. Obsahuje 63% škrobu, 11% bielkovín , 3% tuku a 6% vlákniny, avšak obsah týchto látok je ovplyvnený podmienkami pestovania.

Medzi biologicky cenné látky ciroku patria fenolické kyseliny, ako sú kyselina protokatechová, hydroxybenzoová, vanilová, kávová, ferulová a kyselina škoricová. Tieto kyseliny sa vyznačujú svojou antioxidačnou aktivitou.

Z minerálnych látok je v ciroku zaujímavý obsah fosforu, horčíka, železa, zinku, medi a chrómu. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny B1, B3, B6, kyselina listová a kyselina pantoténová, ktoré sú dôležité pre metabolické spracovanie prijatých živín a nenahraditeľné pri syntéze hormónov. Železo a niacín (vitamín B3) podporujú obehový systém krvi a železo podporuje správne fungovanie obehového systému. Cirok môže priaznivo ovplyvniť biologické procesy pri diabete a inzulínovej rezistencii, ako aj napomôcť pri správnom udržiavaní hladiny cholesterolu v krvi.

Tipy na použitie

Do horúceho mlieka alebo vody postupne primiešavame kašu, až docielime požadovanú hustotu. Necháme odstáť 2-3 min. Môžeme po vrchu posypať ovocím, prípadne kúskami čokolády. Výborná je s čerstvými jahodami a malinami v lete ako rýchly letný dezert.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1586kJ/375kcal; tuky 2,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g; sacharidy 74g z toho cukry 0,5g; vláknina 6g; bielkoviny 9,8g; soľ 0,01g.

Date:

POST A COMMENT