115Zloženie: ryža 35%, kukuričná trhanka 16%, hrach, sušená cibuľa, zmes zeleniny 1% (paštrnák, mrkva, petržlen, petržlenová vňať, pažítka, ligurček), zemiakové vločky, soľ. Výrobok nie je geneticky modifikovaný, ani nie je vyrobený z geneticky modifikovaných surovín.
Prečo je ryžovo kukuričný plátok s jarnou zeleninou zdravý?
Kukurica okrem vody obsahuje uhľohydráty, proteíny, minerálne látky a vlákninu, ktorá stimuluje pohyb čriev a bojuje proti zápche. Je známe, že kukurica má viac bielkovín ako iná čerstvá zelenina. Taktiež je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B. Vitamín B1 má blahodarné účinky na mozog a nervový systém. Svojím zložením nám kukurica napomáha udržiavať dobrú hladinu krvného tlaku a funkciu srdca. Má pozitívny vplyv na krvotvorbu, okysličovanie buniek, na posilnenie vlasov a pokožky. Konzumáciou kukurice si udržiavame správnu hladinu hormónov a odbúravame stres v organizme.
Ryža je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosforu, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi.
Tipy na použitie
Ryžovo kukuričný plátok s jarnou zeleninou je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom. Výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1413kJ/339kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 67,6g z toho cukry 0,7g; bielkoviny 10,6g; soľ 0,7g.