Zloženie: ryža 78%, hrach, soľ.
Výrobok nie je geneticky modifikovaný, ani nie je vyrobený z geneticky modifikovaných surovín.
Prečo je ryžový krehký plátok zdravý?
Ryža je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosforu, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Taktiež je vhodnou redukčnou potravinou. Používa sa na liečenie tráviacich problémov. Ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov. Ryža je navyše odporúčaná ako súčasť pooperačnej diéty, pretože nezaťažuje tráviaci trakt.
Tipy na použitie
Ryžový krehký plátok je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom. Výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1399kJ/336kcal; tuky 0,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,05g; sacharidy 68,3g z toho cukry 0,8g; bielkoviny 11,5g; soľ 1,9g.