Zloženie: sušené slivky, sorban draselný E202. Prapredkom sliviek sú pravdepodobne trnky, z ktorých sa v okolí Kaukazu vyvinul základ dnešných sliviek.
Prečo je slivky Ashlock zdravé?
Slivky sú bohatým zdrojom mnohých nutričných látok. Z vitamínov sú najviac zastúpene vitamíny skupiny B a vitamín E. Komplex vitamínov B pomáha správnej činnosti srdca, krvotvorbe, svalovej koordinácií, posilneniu vlasov, nechtov a pokožky. Vitamín E je antioxidant, ktorý je dobrým pomocníkom pri prevencii rakoviny a zlepšuje hojenie rán. Sú dôležitým zdrojom minerálnych látok. Vápnik ovplyvňuje pevnosť kostí a draslík ich chráni pred odvápňovaním. Obsahujú aj bór, ktorý pôsobí ako prevencia osteoporózy. Na trávenie pomáha vysoký obsah vlákniny.
Sušením sa obsah antioxidantov a železa zvyšuje. Treba spomenúť aj antibakteriálne účinky sušených sliviek. Sušené slivky obsahujú vyššie množstvá kyseliny šťavelovej, preto by ich nemali konzumovať osoby s ochorením ľadvín a žlčníka.
Tipy na použitie
Sušené plody možno konzumovať priamo, alebo ich pridať do vločiek, orieškových zmesí, jogurtov a cereálií.. Taktiež sa výborne hodia na prípravu koláčov, raw dezertov a ovsených kaší. Výborná kombinácia je s divinou. Je to vhodná náhrada sladkostí. Môžete si ich pribaliť na cesty ako snack, desiatu, či olovrant.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživový údaj na 100g výrobku: energia 1005kJ/ 240kcal; tuky 0,4g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 63,9g z toho cukry 38,1g; bielkoviny 2,2g; soľ 0g.