Je ľahko stráviteľný a vhodný pri diéte. Svojou prirodzenou bezgluténovosťou je vhodný aj pre celiatikov.
Šošovicový chlebík je expandovaný výrobok. Významné na tejto metóde je, že zvýšime stráviteľnosť narušením škrobov a bielkovín, zvýšime nutričnú hodnotu výrobkov a obsah vlákniny.
Prečo je šošovicový chlebík zdravý?
Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Považujeme ju za nízkotučnú a nízkokalorickú diétnu strukovinu. Je zdrojom vitamínov a minerálnych látok, ako sú vápnik, železo, selén, fosfor a zinok. Zastúpené vitamíny skupiny B povzbudzujú látkovú premenu. Šošovica je dôležitá pri liečbe rakoviny čreva a srdcových chorobách. Taktiež obsahuje vlákninu, ktorá podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie. Z chemického zloženia šošovica obsahuje oveľa viac vápnika ako obilniny a železa ako špenát. Železo podporuje tvorbu a obnovu krvi, preto konzumácia šošovice je prospešná aj pre ľudí s anémiou. Tiež je vhodná pre ľudí, ktorých trápia depresie, neurózy, či smútok.
Tipy na použitie
Chlebík je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom. Výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1410kJ/336kcal; tuky 2,30g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,37g; sacharidy 65,43g z toho cukry 2,20g; bielkoviny 15,89g; soľ 0,66g.
Zloženie: Kukurica šošovica červená polená 45%, ryža natural 35%, kukurica 19%, soľ morská 1%.
Nakúpiš na :