Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Špaldová múka celozrnná

Na prípravu celozrnného chleba, pečiva, keksov, koláčov, placiek a iných dobrôt.
Špaldová múka celozrnná – špeciál stredná

Celozrnná múka sa melie inak, ako múka biela. Je nutné mlieť ju (ideálne) medzi kameňmi, čo je mechanický proces, ktorý trvá dosť dlho. To znamená, že taká múka sa vyrába oveľa pomalšie a má oveľa kratšiu trvanlivosť. Špaldová pšeničná múka celozrnná sa melie zo pšenice špaldy.

Špalda je druh pšenice. Bola pestovaná v Európe už pred 8000 rokmi. Pestovali ju Egypťania, Kelti a Germáni. V súčasnosti je špalda považovaná za zdravšiu alternatívu pšenice s vyšším podielom minerálnych látok, vlákniny a nižším obsahom gluténu. Dodáva jedlu jemnú orieškovú chuť.

Prečo je špalda zdravá?

Špalda je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou, ľahkou stráviteľnosťou a chutnosťou. Zrno pšenice špaldy je charakteristické vysokým obsahom bielkovín. Je zdrojom nasýtených mastných kyselín, ale nie cholesterolu. Zaujímavý je obsah ß – karoténu a thiokyanatanu, ktoré pôsobia regeneračne na telové bunky a chránia proti infekciám. Špalda obsahuje tiež vyšší obsah draslíka, vápnika, fosfóru, horčíka, zinku a vitamínov skupiny B. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Zo zdravotného hľadiska sa špalde pripisujú pozitívne účinky na trávenie, črevnú peristaltiku a stimuláciu imunitného systému. Taktiež pre svoj nízky glykemický index je vhodná pre diabetikov a ľudí s tráviacimi problémami.

Tipy na použitie

Špaldovou celozrnnou múkou môžeme nahradiť klasickú pšeničnú múku na prípravu celozrnného chleba, pečiva, keksov, koláčov, placiek a iných dobrôt. Má jemne orieškovú chuť.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1445kJ/ 342kcal; tuky 2,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 62g z toho cukry 2g; bielkoviny 14g; soľ <0,01g.

Category:

Date:

Tags:

COMMENTS

POST A COMMENT