Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Pšeničná celozrnná múka

18 rokov skúsenosti z nás robí spoľahlivého partnera.
Pšeničná celozrnná múka

Celozrnná múka sa melie inak, ako múka biela. Je nutné mlieť ju (ideálne) medzi kameňmi, čo je mechanický proces, ktorý trvá dosť dlho. To znamená, že taká múka sa vyrába oveľa pomalšie a má oveľa kratšiu trvanlivosť. Celozrnná pšeničná múka sa melie zo pšenice. Pšenicu ľudia pestujú už viac ako 5000 rokov je z hľadiska produkovaného množstva i kvality rastlinných bielkovín na prvom mieste. Pestuje sa veľkoplošne na všetkých kontinentoch s výnimkou Antarktídy.

Prečo je pšenica zdravá?

Pšenica a z nej následne vyrobené mlynské produkty sú cenným zdrojom nutrične významných sacharidov, lipidov, rastlinných bielkovín, vlákniny, ale aj vitamínov (A, B, C, E) a minerálnych látok (vápnik, fosfor, horčík, zinok). Z dietetického hľadiska je dôležité, že dvojzrnka je ľahko stráviteľná, neobsahuje antinutritívne zložky. Pôsobí priaznivo i na tráviaci trakt a má pozitívny účinok na znižovanie obsahu cholesterolu v krvi.

Tipy na použitie

Múka celozrnná je vhodná do pečiva, koláčov, cestovín, varenia,po pridaní mlieka alebo vody si môžete znej urobiť kašu, a pod.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1418kJ/339kcal; tuky 1,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 72,6g z toho cukry 0,4g; bielkoviny 13,7g; soľ 0,05g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT