Sleduj našu VÝZVU s @mama_na_tretiu na ISNTAGRAME
S našou ambasádorkou Evkou (@mama_na_tretiu) sme si pre Vás pripravili VÝZVU!
Aktuálne prebieha na isntagrame a vy si v priamom hlasovaní budete môcť vybrať produkt o ktorom sa chcete dozvedieť viac. Či už o jeho zdravotných benefitoch alebo o spôsobe prípravy.
Tnetokrát ste si vybrali CIROK a my sme Vám pripripravili tieto výborné recepty.
VÝŽIVNÁ CIROKOVÁ POLIEVKA
Recept nájdete TU
CVIKLOVÝ CIROK S CÍCEROM A KOZÍM SYROM
Recept nájdete TU
Prečo CIROK zaradiť do svojho jedálnička ?
Cirok obsahuje obrovské množstvo kvalitných bielkovín (špeciálne sa odporúča ak živočíšne bielkoviny nekonzumujete). Má nízky glykemický index a je prirodzene bezlepkový.
Poznáme ho niekoľko druhov.
- cukrový cirok (používa sa na lisovanie sirupov a sladkých štiav)
- technický cirok (vyrábajú sa z neho metly, kefy a rohožky)
- sudánsky cirok (používa sa prevažne na krmenie hospodárskzch zvierat
- zrnový cirok (používa sa v potravinárstve )
Cirok inak nazývaný ako bezlepková pšenica alebo SORGO sa pouźíva v kuchyni ako klasická obilnina. Má jemnú chuť . Pripravujú sa z neho vločky, múka, škrob a mnoho ďalších výrobkov.
Varí sa v osolenej vode na miernom ohni v pomere 1:2 (cirok : voda) cca 30minút.
V našej ponuke nájde aj cirokové vločky. Všetky naše produkty nakúpite pohodlne na pelia.sk