Bulgurová panvička s falafelom
Bulgur je obľúbený hlavne pri rýchlom a zdravom varení. Jeho príprava je totiž skutočne jednoduchá a časovo nenáročná. Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor, a tým sa stáva zrno ľahšie stráviteľným. Vystupuje tak jeho nezameniteľná ľahko orieškovo- obilná chuť.
Na bulgurový šalát potrebujeme:
• 250g uvareného bulguru
• 2 mrkvy
• 1 cibuľa
• malé paradajky
• hrsť čerstvej bazalky a cibuľky
• 2PL paprikovej pasty
• 400g konzervovaných
nakrájaných paradajok
• kokosový tuk
• 2 ČJ jablkového octu
• cesnak a korenie
• červená paprika
Na falafel potrebujeme:
• 400g uvareného cíceru
• 100g špaldovej hladkej múky
• 1 cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• hrsť čerstvého koriandra
• mletá rasca
• himalájska soľ
• citrónová šťava
• lyžica olivového oleja
• kokosový tuk na opraženie
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým nadrobno nakrájame zeleninu. Na panvici opražíme na kokosovom tuku cibuľku a mrkvu. Pridáme konzervované paradajky, korenie a bulgur. Na druhej panvici opečieme nakrájané malé paradajky, podlejeme ich jablčným octom a vmiešame do pripravenej bulgurovej zmesi. Pridáme čerstvú bazalku a cibuľku.
Na prípavu falafelu rozmixujeme všetky suroviny na kašu a okoreníme podľa chuti. Pridáme lyžicu olivového oleja, čerstvý koriander a špaldovú múku. Z takto prirpavenej zmesi tvarujeme malé guličky, ktoré opečieme na kokosovom tuku.
Podávame s čerstvými bylinkami.
Ingrediencie nakúpiš na :