Letná hrachová polievka s mätou
Výborná rýchla polievka, ktorá Vás zasýti a dodá živiny. Spolu s chrumkavým naklíčeným hráškom je výbornou letnou polievkou, ktorá chutí aj studená :).
Na hrachovú polievku potrebujeme:
• 600 ml zleleninového vývaru
• 1 PL olivového oleja
• čierna soľ Ravita na dochutenie
• 1 cibuľa
• lístky čerstvej mäty
• grécky jogurt na dochutenie
• naklíčený hrášok Ravita
Prečo použiť naklíčené lupienky?
Majú vysoký obsaho vlákniny a bielkovín.
Hrach je veľmi bohatý na vitamíny (hlavne skupiny B- B1, B2 a B3), vo väčšom množstve tiež na minerálne látky – zvlášť fosfor a draslík, ale tiež vápnik a horčík.
Lupienky sú jemné a chrumkavé a dodajú polievke výbornú štruktúru.
Benefity naklíčených semienok:
– ZVÝŠENIE VÝŽIVOVEJ HODNOTY
– VYŠŠIA KONCENTRÁCIA HODNOTNÝCH NUTRIENTOV
– VYŠŠIA STRÁVITEĽNOSŤ
– PRÍJEMNÁ CHUŤ
– OKAMŽITÁ KONZUMÁCIA
– VHODNÉ PRE CELIATIKOV
Postup: Hrášok pred varením vyberieme s chladničky aspoň 10 minút. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Cibuľu zalejeme zeleninovým vývarom a necháme zovrieť. Následne pridáme hrášok a lístky mäty. Dosolíme čiernou soľou Ravita a povaríme cca 4 minúty. Polievku rozmixujeme do hladka a necháme ešte minútku prevrieť.
Podávame s gréckym jogurtou a naklíčeným hráškom.
Krásny slnečný deň prajeme.
Ingrediencie nakúpiš na :