Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Z našej Ravita kuchyne
bazovy-sirup-ilustracny-Ravita

Bazový sirup s trstinovým cukrom

Potrebujeme: 2 litre vody, 30ks kvetov bazy čiernej, 1,5kg trstinového cukru Ravita, 50 g kyseliny citrónovej, 3 ks limetky, 1ks citrón.
Príprava: ráno si v hrnci prevaríme 2 litre vody a necháme dopoludnia vychladnúť. Bazové kvety oprášte od chrobáčikov a mušiek a ostrihajte tvrdé časti kvetov (konáriky , stonky). Do vody izbovej teploty pridáme kyselinu citrónovú, šťavu z citróna a z jednej limetky. Dve limetky nakrájajte na štvrťky a pridajte do vody spolu s kvetmi. Takto pripravený nápoj nechajte odpočívať 24 hodín na chladnom a tmavom mieste. Sem tam premiešajte.
Na druhý deň preceďte vodu cez čistú gazu a odstráňte všetky drobné časti kvetov. Vysypte do vody trstinový cukor Ravita a celú zmes zohrejte na miernom plameni. Keď je voda teplá (nie vriaca) vypnite sporák a za občasného miešania nechajte roztopiť všetok cukor. Hotový nápoj vlejte do vopred pripravených (poriadne očistených fliaš) a uzatvorte. Nápoj podávjte riedený vodou podľa chuti.
Baza obsahuje vlákninu, sacharidy, vitamíny A, B, C, železo aj organické kyseliny..
Z bazového sirupu si môžete pripraviť chutný a osviežujúci nápoj. Odporúča sa konzumovať maximálne 2- 3 krát do týždňa.
Ozvlaštniť si ho môžete medovkou, mätou a kockami ľadu. Spolu s cukorm.

Prečo sme použili trstinový cukor ?
Trstinový cukor Demerara pochádza z ostrova Maurícius, kde rastie v čistom prostredí na úrodnej pôde vulkanického typu, ktorá je bohatá na minerálne látky. Obsahuje sacharúzu ale aj fruktózu a glukózu vďaka čomu je v organizme lepšie stráviteľný v porovnaní s bielym rafinovaným cukrom.