Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Bulgurová panvička s falafelom

Bulgur je obľúbený hlavne pri rýchlom a zdravom varení. Jeho príprava je totiž skutočne jednoduchá a časovo nenáročná. Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor, a tým sa stáva zrno ľahšie stráviteľným. Vystupuje tak jeho nezameniteľná ľahko orieškovo- obilná chuť.

Na bulgurový šalát potrebujeme:

• 250g uvareného bulguru
• 2 mrkvy
• 1 cibuľa
• malé paradajky
• hrsť čerstvej bazalky a cibuľky
• 2PL paprikovej pasty
• 400g konzervovaných
nakrájaných paradajok
• kokosový tuk
• 2 ČJ jablkového octu
• cesnak a korenie
• červená paprika

Na falafel potrebujeme:

400g uvareného cíceru
• 100g špaldovej hladkej múky
• 1 cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• hrsť čerstvého koriandra
• mletá rasca
• himalájska soľ
• citrónová šťava
• lyžica olivového oleja
• kokosový tuk na opraženie

Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým nadrobno nakrájame zeleninu. Na panvici opražíme na kokosovom tuku cibuľku a mrkvu. Pridáme konzervované paradajky, korenie a bulgur. Na druhej panvici opečieme nakrájané malé paradajky, podlejeme ich jablčným octom a vmiešame do pripravenej bulgurovej zmesi. Pridáme čerstvú bazalku a cibuľku.
Na prípavu falafelu rozmixujeme všetky suroviny na kašu a okoreníme podľa chuti. Pridáme lyžicu olivového oleja, čerstvý koriander a špaldovú múku. Z takto prirpavenej zmesi tvarujeme malé guličky, ktoré opečieme na kokosovom tuku.
Podávame s čerstvými bylinkami.

Ingrediencie nakúpiš na :