Karamelovo-pohánkové blues
Áno aj tento výborný dezert si vieš pripraviť z našej pohánkovej kaše za pár minút!
Tak ako je v blues dôraz kladený na sólový spev, je v tomto dezerte dominatná chuť pohánky. Ako jemný doprovod jej vyslovene ladí lahodná chuť slaného karamelu. Nechaj sa ovinúť sladkou zmyselnosťou rovnako ako hudbou Muddyho Watersa.
Ak si milovník slaného karamelu určite si prídeš na svoje. Práve táto kombinácia spolu s kokosom a pohánkou dodávajú nášmu dezertu osobitnú chuť.
Potrebujeme:
• 250ml kokosového mlieka
• 4pl strúhaného kokosu
• med na dosladenie
• slaný karamel (najlepšie doma pripravený z trstinového cukru)
• 3PL smotanový jogurt
• pohánková instantná kaša Ravita (množstvo poďla požadovanej hustoty)
Pohánková kaša je prirodzene bezlepková. Vyrába sa z pohánky, čomu vďačí aj za svoju farbu a typickú vôňu. Kaša je tiež bez pridaného cukru, konzervačných látok a farbív.
Produkt nie je vyrobený z GMO pohánky.
Prečo je pohanka zdravá?
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje lepok, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia lepkovou intoleranciou. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Postup: kokosové mlieko vymiešame mixérom s jogurtom a kokosom. Postupne po lyžičkách pridávame pohánkovú kašu kým nedosiahneme požadovanú hustotu (treba rátať s s tým, že kaša po odležaní v chladničke ešte trocha stuhne). Dosladíme medom podľa chuti. Keďže kašu podávame v kombinácii so slaným karamelom, netreba to s medom preháňať .
Ozdobíme lístkami čerstvej mäty, zatvoríme oči a letíme priamo priamo do inej galaxie :).
Ingrediencie nakúpiš na :