Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Špaldové cestoviny celozrnné

18 rokov skúsenosti z nás robí spoľahlivého partnera.
Špaldové cestoviny celozrnné

Celozrnné špaldové cestoviny sú zdravšou alternatívou cestovín zo pšeničnej múky. Vďaka obsahu pomletých celých zŕn špaldy obsahujú viac výživných látok, minerálov, vlákniny a majú nižší glykemický index. Špalda obsahuje glutén, ktorý má iné zloženie ako klasický pšeničný glutén, preto špaldu dobre znášajú aj niektorí celiatici. Avšak sa o jej konzumácii, pokiaľ máte intoleranciu voči gluténu, radšej poraďte so svojím lekárom. V našej ponuke nájdete široké rezance, vretená, fliačky, tarhoňu

Prečo je špalda zdravá?

Špalda je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou, ľahkou stráviteľnosťou a chutnosťou. Zrno pšenice špaldy je charakteristické vysokým obsahom bielkovín. Je zdrojom nasýtených mastných kyselín, ale nie cholesterolu. Zaujímavý je obsah ß – karoténu a thiokyanatanu, ktoré pôsobia regeneračne na telové bunky a chránia proti infekciám. Špalda obsahuje tiež vyšší obsah draslíka, vápnika, fosfóru, horčíka, zinku a vitamínov skupiny B. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Zo zdravotného hľadiska sa špalde pripisujú pozitívne účinky na trávenie, črevnú peristaltiku a stimuláciu imunitného systému. Taktiež pre svoj nízky glykemický index je vhodná pre diabetikov a ľudí s tráviacimi problémami.

Tipy na použitie

Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody (1l vody na 100g cestovín) a za stáleho miešania varíme 4-5 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou.

Špaldovú cestovinu – tarhoňu môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín a tarhone ako prílohu k hlavnému jedlu.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1482kJ/354kcal; tuky 2,7g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,44g; sacharidy 60g z toho cukry 2,95 g; bielkoviny 16,14g; soľ 0,234g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT