Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Špaldové cestoviny celozrnné

Celozrnné špaldové cestoviny sú zdravšou alternatívou cestovín zo pšeničnej múky.
Špaldové cestoviny celozrnné

Celozrnné špaldové cestoviny sú zdravšou alternatívou cestovín zo pšeničnej múky. Vďaka obsahu pomletých celých zŕn špaldy obsahujú viac výživných látok, minerálov, vlákniny a majú nižší glykemický index. Špalda obsahuje glutén, ktorý má iné zloženie ako klasický pšeničný glutén, preto špaldu dobre znášajú aj niektorí celiatici. Avšak sa o jej konzumácii, pokiaľ máte intoleranciu voči gluténu, radšej poraďte so svojím lekárom. V našej ponuke nájdete široké rezance, vretená, fliačky, tarhoňu

Prečo je špalda zdravá?

Špalda je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou, ľahkou stráviteľnosťou a chutnosťou. Zrno pšenice špaldy je charakteristické vysokým obsahom bielkovín. Je zdrojom nasýtených mastných kyselín, ale nie cholesterolu. Zaujímavý je obsah ß – karoténu a thiokyanatanu, ktoré pôsobia regeneračne na telové bunky a chránia proti infekciám. Špalda obsahuje tiež vyšší obsah draslíka, vápnika, fosfóru, horčíka, zinku a vitamínov skupiny B. Obsah sacharidov je asi 68 % a ide o pomaly sa vstrebávajúce cukry, predovšetkým o škrobové látky a vlákninu. Zo zdravotného hľadiska sa špalde pripisujú pozitívne účinky na trávenie, črevnú peristaltiku a stimuláciu imunitného systému. Taktiež pre svoj nízky glykemický index je vhodná pre diabetikov a ľudí s tráviacimi problémami.

Tipy na použitie

Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody (1l vody na 100g cestovín) a za stáleho miešania varíme 4-5 minút. Po uvarení scedíme a opláchneme pitnou vodou.

Špaldovú cestovinu – tarhoňu môžeme použiť ako náhradu klasických cestovín a tarhone ako prílohu k hlavnému jedlu.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1482kJ/354kcal; tuky 2,7g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,44g; sacharidy 60g z toho cukry 2,95 g; bielkoviny 16,14g; soľ 0,234g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT