Pôvodnou domovinou fazule je Mexiko, odtiaľto sa fazuľa vďaka svojej nenáročnosti rozšírila do celého sveta. Pre semená fazule Bango je typický ich tmavá farba a výrazná veľkosť.
Prečo je fazuľa Bango zdravá?
Fazuľa je dieteticky veľmi zaujímavá. Svojim zložením zrna je veľmi hodnotnou potravinou, pretože prakticky obsahuje všetky zložky potrebné na ľudskú výživu. Fazuľové lusky sú charakteristické svojim vysokým obsahom aminokyselín. Je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov (C, B6, K) a minerálnych látok (železo, draslík, zinok, horčík). Taktiež je výbornou voľbou pri boji s vysokým cholesterolom. Pomáha pri chorobách srdcového, cievného systému a znižuje obsah cukru v krvi. Prospešná je aj pre ľudí, ktorých trápi vysoký krvný tlak, ktorý fazuľa Bango znižuje. Fazuľa má odvodňujúce účinky a je vhodná pre ľudí s redukčnou diétou.
Tipy na použitie
Fazuľu Bango pred prípravou nechajte namočenú vo vode niekoľko hodín, ideálne cez noc. Vodu potom zlejte; fazuľu Bango varte v novo napustenej vode cca 40 minút. Ochuťte a dovarte ešte 10-15 min.
Vhodná je na prípravu polievok, prívarkov, nátierok, šalátov a podobne.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1441kJ/339kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 59g z toho cukry 4,1g; bielkoviny 21g; soľ 0,05g.