Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Šošovica červená – lúpaná

Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov.
Šošovica červená - lúpaná

Ak potrebujete rýchlo  a zdravo navariť, červená šošovica je tou pravou prísadou. Vďaka tomu, že je zbavená hnedočervenej šupky, je jej príprava veľmi rýchla, a taktiež  vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Práve preto je veľmi vhodná pre deti, na prípravu kaše, pyré, polievok a pomazánok.

Prečo je šošovica zdravá?

Šošovica je zo všetkých strukovín najbohatšia na bielkoviny a obsahuje najmenej tukov. Považujeme ju za nízkotučnú a nízkokalorickú diétnu strukovinu. Je zdrojom vitamínov a minerálnych látok, ako sú vápnik, železo, selén, fosfor a zinok. Zastúpené vitamíny skupiny B povzbudzujú látkovú premenu. Šošovica je dôležitá pri liečbe rakoviny čreva a srdcových chorobách. Taktiež obsahuje vlákninu, ktorá podporuje peristaltiku čriev a vyprázdňovanie. Z chemického zloženia šošovica obsahuje oveľa viac vápnika ako obilniny a železa ako špenát. Železo podporuje tvorbu a obnovu krvi, preto konzumácia šošovice je prospešná aj pre ľudí s anémiou. Tiež je vhodná pre ľudí, ktorých trápia depresie, neurózy, či smútok.

Tipy na použitie

Šošovicu červenú pred prípravou opláchnite v sitku a dajte ju do hrnca. Zalejte ju vodou v pomere 1 diel šošovice na 2 diely vody. Môžete pridať bobkový list a sušené bylinky. Priveďte ju k varu, ale akonáhle začne vrieť, znížte plameň, aby šošovica nebublala. Varte ju približne 15-20 minút na miernom ohni a následne sceďte. Soľ pridajte až na záver.

Šošovica červená nemú takú výraznú chuť a vôňu ako ostatné strukoviny. Môžeme ju použiť ako náhradu klasickej šošovice do polievok, prívarkov a pod. Červená šošovica je veľmi vhodná pre deti na prípravu kaše, pyré alebo pomazánok.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje v 100g výrobku: energia 1476kJ/348kcal; tuky 0,9g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 60g z toho cukry 3,7g; bielkoviny 25g; soľ 0,01g.

Category:

Date:

POST A COMMENT