Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Grahamový krehký plátok

18 rokov skúsenosti z nás robí spoľahlivého partnera.
Grahamový krehký plátok

Zloženie: celozrnná múka pšeničná a ražná 40%, ryža, ražná múka, pšeničná múka, pšeničné otruby, kukuričná vláknina, zemiakový škrob, sušená srvátka, soľ.

Prečo je grahamový krehký plátok zdravý?

Cieľom výroby grahamovej múky je jemné pomletie zrna pšenice a raže spolu s otrubami a klíčkovou časťou. Výsledkom je hrubšia, hnedá múka s orechovou a jemne sladkou chuťou. Grahamová múka sa od celozrnnej múky odlišuje trocha hrubšou štruktúrou. Z nutričného hľadiska je podobná celozrnnej múke.

Pšenica a z nej následne vyrobené mlynské produkty sú cenným zdrojom nutrične významných sacharidov, lipidov, rastlinných bielkovín, vlákniny, ale aj vitamínov (A, B, C, E) a minerálnych látok (vápnik, fosfor, horčík, zinok). Z dietetického hľadiska je dôležité, že dvojzrnka je ľahko stráviteľná, neobsahuje antinutritívne zložky. Pôsobí priaznivo i na tráviaci trakt a má pozitívny účinok na znižovanie obsahu cholesterolu v krvi.

Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, vápnik, sodík). O celozrnnej ražnej múke je známe, že blahodárne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom.

Tipy na použitie

Grahamový krehký plátok je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam,  prívarkom a šalátom. Výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1358kJ/324,4kcal; tuky 2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g; sacharidy 69,9g z toho cukry 2,6g; bielkoviny 10,3g; soľ 1,3g.

Category:

Date:

POST A COMMENT