Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Hrach zelený polený

18 rokov skúsenosti z nás robí spoľahlivého partnera.
Hrach zelený polený

Hrach sa začal pestovať na strednom východe, odkiaľ prišiel k nám.

Prečo je hrach zdravý?

Hrach má vysokú nutričnú hodnotu, najmä vďaka obsahu bielkovín a ich vyváženému aminokyselinovému zloženiu. Hrach poskytuje telu veľké množstvo vitamínov skupiny B (B1,B2, B3, B6), C, E, H, K a kyselinu listovú. Taktiež je dôležitým zdrojom vápnika, horčíka, draslíka, fosforu alebo medi a regeneračných nukleových kyselín. Kombinácia látok obsiahnutých v hrachu posilňuje imunitu organizmu aj pevnosť tkanív vrátane kostí. Hrach podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy, pomáha udržiavať hladinu cholesterolu v krvi, posilňuje nervovú sústavu, tlmí zápalové procesy. Má blahodárne účinky na nechty, vlasy a oči. Je vhodný aj v tehotenstve, nakoľko prospieva nielen mamičke, ale aj organizmu bábätka.

Tipy na použitie

Hrach zelený namočíme cez noc do studenej vody. Vodu zlejeme a varíme 60-90 min. Hrach je všestranne použiteľná potravina. Varia sa z neho kaše, polievky, prílohy a pridáva sa do šalátov.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1228kJ/293kcal; tuky 1,3g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 60,5g z toho cukry 4,5g; bielkoviny 23,2g; soľ 0,1g.

Category:

Date:

POST A COMMENT