Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Hroznový cukor – glukóza

Najrozšírenejší monosacharid.
Hroznový cukor - glukóza

Hroznový cukor je najrozšírenejší monosacharid, ktorý sa voľne vyskytuje v mnohých plodoch, najmä v hrozne. Jednoduchý (hroznový) cukor sa okamžite vstrebáva do krvi bez zaťaženia zažívacieho ústrojenstva. Je to jediná forma cukru, ktorá prúdi v krvi. Jeho veľkým pozitívom je, že sa z neho nepriberá, avšak aj napriek tomu ho neodporúčame konzumovať v nadmernom množstve.

Výhody hroznového cukru

Napomáha chorým prekonávať choroby a urýchľuje zotavenie organizmu vyčerpaného športom, chorobou i prácou. Podporuje trávenie, pôsobí priaznivo na nervy v stresových situáciách, podporuje tiež výživu krvných doštičiek, pozornosť a pamäť. Zvyšuje ale chuť do jedla, takže pri redukčných diétach opatrne. Pri zvýšenej konzumácií proteínov sa užíva glukóza pre lepšie spracovanie bielkovín v organizme.

Sladivosť a spôsob dávkovania

Glukóza je kaloricky rovnako výdatná ako repný cukor, má však nižšiu sladivosť, približne o 20%. Lyžička glukózy sladí ako 0,8 lyžičky cukru. Denná dávka sa doporučuje: 20 – 35 g, Pri zvýšenej námahe sa denná dávka môže zvýšiť trojnásobne: 30-35 g počas dňa niekoľkokrát denne, maximálne však 30 g za hodinu.

Tipy na použitie

Výborne sa hodí na prípravu rôznych energetických nápojov. Môžete ho pridávať do vody, minerálok, citronády, čaju, kávy, ovocných alebo zeleninových štiav. Glukózou taktiež môžete ochutiť jogurty, vločky, pudingy, kompóty a koláče.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1551kJ/365kcal; tuky 0g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g; sacharidy 91g z toho cukry 91g; bielkoviny 0g; soľ 0,005g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT