Zloženie: 100% makový olej lisovaný za studena.
Makový olej je vyrobený lisovaním semien maku siateho pri teplote 40°C si zachováva prirodzené vitamíny. Neobsahuje cholesterol, ópium, konzervačné, chemické ani aromatické látky.
Prečo je makový olej zdravý?
Najviac zastúpenou kyselinou v makovom oleji je kyselina linolová, ktorá sa zaraďuje medzi omega – 6 esenciálne mastné kyseliny. Získavame ju len z potravín, pretože organizmus človeka si ju nedokáže nasyntetizovať. Nedostatok tejto kyseliny v tele spôsobuje padanie vlasov a zlé hojenie rán.
Vďaka obsahu konjugovanej kyseliny linolovej sa makový olej vyznačuje antidiabetickým, antitrombotickým a antiaterogénnym účinkom. Makový olej sa podieľa aj na stavbe kostí.
Obsahuje aj vápnik a horčík, ktoré sa odporúčajú používať pri zlej kvalite vlasov, nechtov alebo pokožky.
Makový olej sa využíva v kozmetickom a medicínskom priemysle.
Tipy na použitie
Používame ho pri príprave šalátov, ako aj koláčov, zákuskov, kaší, kde zintenzívni chuť makovej plnky. Podporuje vstrebateľnosť vitamínov rozpustných v tukoch.
Užívame ho aj preventívne 2x denne (ráno a večer) 1 polievkovú lyžicu najlepšie pred jedlom. Často sa mu pripisujú sa mu blahodárne účinky na pleť, vlasy, nechty.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chlade a tme.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 3698kJ/899kcal; tuky 99,94g z toho mastné kyseliny 11,2g; sacharidy <1g z toho cukry <0,2g; bielkoviny <1g; soľ 0g.
Krajina pôvodu: Slovensko
Olej je balený v špeciálnej fľaši z fialového skla. Fialové sklo zaručuje ochranu pred procesmi urýchľujúcimi starnutie a predlžuje trvanlivosť a účinnosť oleja.
Po spotrebovaní fľašu pre jej jedinečné vlastnosti neodporúčame vyhadzovať, ale znovu využiť na uskladnenie oleja alebo iných potravín.