Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Pohánková múka

Je vhodná do pečiva, do cestovín, pridaním mlieka alebo vody z nej robíte kašu.
Pohánková múka

Múka pohánková sa získava mletím pohánky. Pohánka je jednoročná rastlina z čeľade rdesnovitých nie je klasickou obilninou. Za pravlasť pohánky sa považuje stredná a juhovýchodná Ázia. Do Európy sa dostala pravdepodobne až s mongolskými nájazdmi. V 15. storočí sa jej pestovanie obmedzilo len na niekoľko málo krajín: Francúzsko, Nemecko a stredné Rusko.

Prečo je pohánka zdravá?

Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje glutén, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia  intoleranciou na glutén. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.

Tipy na použitie

Je vhodná do pečiva, do cestovín, pridaním mlieka alebo vody sa znej robí kaša, je vhodná pre bezlepkovú diét. Obsahuje však vyššie množstvo sacharidov, preto s ňou počas redukčnej diéty zaobchádzajte opatrne.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1337kJ/332kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 75,7g z toho cukry 0,3g; bielkoviny 7,7g; soľ 0g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT