Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Ražná múka

Ražná múka

Múka ražná sa získava mletím raže. História tejto obilniny je spojená predovšetkým s Európou. Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov, tak, ako bol ovos pre germánske kmene. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytlačená výnosnejšou pšenicou, zostáva aj dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť na klimatické podmienky je najviac rozšírená v krajinách s miernym a chladným podnebím.

Prečo je raž zdravá?

Ražná múka sa odlišuje od pšeničnej múky chemickým zložením a niektorými vlastnosťami. Obsahuje menej bielkovín a netvoria konzistenčný lepok ako bielkoviny pšeničnej múky.

Raž obsahuje asi 70% sacharidov, 9-15 % bielkovín, 1,5 % tuku, vlákninu a veľa minerálnych prvkov (draslík, fosfor, železo, vápnik, sodík). O celozrnnej ražnej múke je známe, že blahodárne pôsobí na činnosť čriev, proti zápche, hemoroidom, nádorom.

Tipy na použitie

Výborná je na pečenie chleba s kváskom, perníkov a cestovín. Chlieb má zaujímavú chuť a tmavšiu farbu. Ražnú múku môžeme pridať i do pšeničných nekysnutých placiek.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1337kJ/332kcal; tuky 1,2g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 75,7g z toho cukry 0,3g; bielkoviny 7,7g; soľ 0g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT