Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
+39 02 87 21 43 19
Title Image

Ryžová múka

18 rokov skúsenosti z nás robí spoľahlivého partnera.
Ryžová múka

Ryžová múka patrí medzi základné múky na bezgluténové pečenie. Výrobok z nej nemá žiadnu špecifickú vôňu ani chuť, je ale ľahšie stráviteľný.

Prečo je ryža zdravá?

Ryža je bohatým  zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosforu, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ryža neobsahuje glutén, preto je vhodná pre celiatikov. Taktiež je vhodnou redukčnou potravinou. Používa sa na liečenie tráviacich problémov. Ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov. Ryža je navyše odporúčaná ako súčasť pooperačnej diéty, pretože nezaťažuje tráviaci trakt.

Tipy na použitie

Ryžová múka je ideálna na zahustenie omáčok, krémov a na prípravu cookies a iných koláčikov. Odporúčame ju kombinovať s ostatnými bezlepkovými múkami, prípadne s múkou pšeničnou. Cesto bude držať lepšie pohromade.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1456kJ/348kcal; tuky 0,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g; sacharidy 78,7g z toho cukry 0g; bielkoviny 7,0g; soľ 0,028g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT