Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Sójová múka

Je vhodná pre prípravu jemného pečiva, piškót alebo sušienok
Sójová múka s nízkym obsahom tukov

múka je vyrobená rozdrvením sójových bôbov. Jej prednosťou je, že je prirodzene bezgluténová. Je vhodná pri bezlepkovom pečení. Obsahuje sójový lecitín, ktorý zabezpečí hotovému pečivu dlhšiu trvanlivosť.

Prečo je sója zdravá?

Sója obsahuje vysoký obsah bielkovín, ktoré sú dôležité vo výžive človeka, hlavne z dôvodu znižovania výskytu civilizačných ochorení a ich prevencie. Práve kvôli svojmu vysokému obsahu bielkovín sa sója označuje ako rastlinné mäso. Sójové bôby obsahujú 30-40% bielkovín, 28 % sacharidov, 19% tuku a 5% minerálnych látok a vitamínov (A, B, C, E).

Ďalším plusom sóje je rozpustná vláknina (má jej viac ako ostatné strukoviny), ktorá predlžuje čas vstrebávania živín a chráni tenké aj hrubé črevo.

Sója sama o sebe na rozdiel od mäsa neobsahuje cholesterol ani iné nasýtené tuky. Preto je ideálnou náhradou mäsa pre ľudí, ktorý si musia strážiť hladinu cholesterolu v krvi. O sóji sa môžete dočítať, že konzumácia sójových výrobkov pomáha aj pri neurózach, depresiách, nervozite a nespavosti. To všetko nielen vďaka lecitínu ale aj tryptofánu, ktorý sa v mozgu podieľa na výrobe serotonínu a ako vieme, tento nervový prenášač ma dočinenia s našou dobrou (či skleslou) náladou.

Tipy na použitie

Sójová múka, rovnako ako iné strukovinové múky nie je vhodná pre prípravu jemného pečiva, piškót alebo sušienok, pretože má silnejšiu orechovo-fazuľovú príchuť. Skôr ju odporúčame na pečenie slaného pečiva.

Ak chcete sójovou múkou nahradiť v recepte pšeničnú múku, odporúčame sa riadiť nasledujúcim pomerom, a to 1 hrnček pšeničnej múky = 1 hrnček sójovej múky + 1/4 hrnčeka zemiakového škrobu.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1411kJ/337kcal; tuky 0,8g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,13g; sacharidy 33,64g z toho cukry 10,4g; bielkoviny 49,05g; soľ 0g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT