Ryžové vločky sú vyrobené len z ryže špeciálnou technológiou. Sú prirodzene bezgluténové a bez pridaného cukru. Sú veľmi jemné, môžete nimi nahradiť klasické ovsené vločky.
Prečo je ryža zdravá?
Ryža je bohatým zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok, najmä fosforu, draslíka a železa. Napriek nízkemu obsahu vlákniny ryža obsahuje škroby rezistentné tráveniu, ktoré účinkujú ako diétna vláknina. Škrob v bielej aj hnedej ryži sa trávi a absorbuje pomaly, ale pri tom trvale uvoľňuje do krvi glukózu. Vďaka tomu si diabetici dokážu kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ryža neobsahuje glutén, preto je vhodná pre celiatikov. Taktiež je vhodnou redukčnou potravinou. Používa sa na liečenie tráviacich problémov. Ryža mierne odvodňuje, zbavuje telo škodlivín a je dobrou prevenciou obličkových kameňov.
Tipy na použitie
Vločky sú výborné na prípravu obilnej kaše alebo na ochutenie jogurtov a mlieka spolu s orieškami, alebo sušeným ovocím Ravita.
Ryžovú kašu z vločiek pripravíme jednoducho. Do horúcej vody alebo mlieka nasypeme prepláchnuté vločky v takom množstve, akú chceme mať kašu hustú. Následne varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Pred podávaním posypeme konopnými semienkami a nakrájaným ovocím podľa chuti.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1478kJ/352kcal; tuky 0,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0g; sacharidy 78,4g z toho cukry 2g; bielkoviny 7g; soľ 0,028g.