Cheesecake s chalvou
Potrebujeme:
Cesto: 80g orechy kešu natural Ravita, 200g slivky Ashlock Ravita, 4pl pšeničné klíčky Ravita, 5pl pšenové vločky Ravita, 1dcl mandľové mlieko Vitariz (môžeme nahradiť vodou, mandľové mlieko je však trochu sladké) – pozor netreba sa nechať uniesť a použiť ho viac ako my 🙂 potom je trošku problém s tuhnutím, 1pl lyžica ovsených otrúb Ravita.
Plnka: 250g plnotučného tvarohu, cca 200g ricotta, 5pl chalva pistáciová Ravita (alebo podľa chuti).
Zdobenie: lesné maliny, hobľované mandle Ravita, bio melasa BioFriend , stéviové lístky a bársaké jedlé kvetiny…
Príprava: Vo väčšej mise zmiešame tyčovým mixérom kešu orechy a slivky, kým nám nevznikne tuhá hmota. Pridáme ostatné ingrediencie na cesto a vymiešame. Hmotou vystelieme dno rozovieracej formy na tortu. Nepoužívame papier na pečenie ( problematicky sa potom odstraňuje 🙂 a necháme tuhnúť. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií šľahačom. Vlejeme do formy a všetko spolu necháme stuhnúť v chladničke (najlepšie cez noc). Následne cheesecake dozdobíme lesnými malinami (alebo rôznym iným ovocím), melasou, hobľovanými mandľami, kvetinami a môžeme podávať ….
Sorry, the comment form is closed at this time.