
Jablková tartata
Potrebujeme: 150 g múky (75 g špaldovej múky Ravita+ 75g pohánkovej múky Ravita), 75 g masla, 1 vajce, 3 PL vlažnej vody, štipka soli, javorový sirup BioFriend, med, škorica, kardamón, jablká, machovka Ravita (môžeme vynechať prípadne použiť iné sušené ovocie), píniové oriešky (možeme použiť akékoľvek iné).
Postup: Ako prvé si pripravíme cesto. Vo veľkej nádobe zmiešame múky, vodu, vajíčko, maslo a štipku soli. Cesto necháme odpočinúť v chladničke. Jablká nakrájame na kocky, pridáme korenie, med a javorový sirup podľa chuti. Ak chceme mať pevnejšiu plnku môžeme jablká posypať vanilkovým pudingový práškom. Cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie. Spolu s papierom ním vystelieme tortovú formu. Vyplníme zmesou s jablkami a pečieme vo vyhriatej rúre (150-170 stupňov) cca 30-40 minút. Podávame ešte teplé 🙂