Kvetinová granola s morušou
Potrebujeme: 350 g jemné ovsené vločky s vlákninou Ravita , 80 g sušená moruša biela BioFriend, 80 g jadrá sladkých mandlí, 4 PL zlatého ľanu Ravita, 5 PL pšeničných klíčkov Ravita , 5 PL orechového oleja Ravita , javorový sirup BioFriend na dochutenie, sušené marhule Ravita (podľa chuti), kardamón, sušený mletý pomaranč, Aladinovo korenie do kávy Sonnentor, sušený kvet slezu
Postup: Jadrá sladkých mandlí spolu so sušenými marhuľami zalejeme vriacou vodou a necháme 15 minút odležať. Medzitým si v miske vymiešame vločky spolu s pšeničnými klíčkami, morušou, zlatým ľanom a orechovým olejom. Podľa chuti pridáme javorový sirup s koreninami (kardamón, pomaranč, Aladinovo korenie). Polovicu namočených mandlí spolu s nadrobno nakrájanými marhuľami pridáme k zmesi. Zvyšok rozmixujeme a následne primiešame k vločkám. Celú hmotu dáme na papierom vystlaný plech a dáme zapekať na cca 210 stupňov/ 15-20 minút kým nebudú vločky pekne do zlatista upečené. Hmotu počas pečenia premiešavame, aby sa nám vločky opiekli rovnomerne. Takto pripravenú granolu necháme vychladnúť a potom pridáme kvet slezu. Vznikne nám krásne chrumkavé musli, ktoré môžeme použiť na prípravu sladkých raňajok či dezertov. Uskladňujeme v uzatvorenej nádobe.