Jarný slnečný koláč
Výborný korpus z ovsených vločiek a slnečná kurkumová plnka! Privítaj jar zdravým slnečným čízkejkom :).
Na tento chutný recept potrebuješ:
Korpus:
- 200g jemné ovsené vločky Ravita
- 80 lúpané hobľované mandle Ravita
- 80g strúhaný kokos
- 2 PL lyžice kokosový tuk Ravita
- 1PL vlažná voda
- 2PL med na dosladenie
Postup: sypké ingrediencie zmixujeme a následne pridáme tuk s medom a vodou podľa potreby. Vymiesime a vtlačíme do papierom vystlanej tortovej formy.
Plnka:
- 400g jemný tvaroh
- 250g mascarpone
- 1 šlahačková smotana
- 1ČL kurkuma Lebensbaum
- 1ČJ kurkumovo- pomarančové korenie do kaše Lebensbaum
- med podľa chuti
- 2 vajíčka.
Postup: tvaroh s mascarpone spolu vymiešame mixérom na najmenších otáčkach. Pridáme korenie a med. stále mixujeme na najnižších otáčkach a pomaly vmiešavame šlahačkovú smotanu a vajíčka.
Hmotu vlejeme do korpusu a dáme piecť na 160 stupňov cca 30 minút. Plnka nám nesmie stmavnúť a pri vyberaní sa musí ešte v strede koláča jemne triasť :D. Necháme pomaly chaldnúť pri izbovej teplote. potom dáme vytuhnúť do chladničky najlepšie na noc.
Podávame poliatu ďatlovým sirupom alebo trstinovou melasou.
Môžeme ochutiť ružovým korením, ktoré tortu pekne dozdobí a dodá aj výnimočnú,sladko-ovocnú jemne pikantnú chuť s tónmi borievok.
Ingrediencie nakúpiš na