Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Výzva s @mamanatretiu

Quinoa hrnčekový puding

Ďalší recept z našej spoločnej výzvy s Evkou Štípalovou @mama_na_tretiu. Tentokrát ste si vyberali medzi pšenom a quinou. Vyhrala quinoa a Evka Vám ju pripravila na sladko. Poďte sa inšpirovať :).

Potrebujeme :

  •  2 a pol hrnčeka quinoi
  • 3 hrnčeky mlieka (dali sme rastlinné, môže byť i klasické)
  • jedna tretina hrnčeka trstinového cukru
  • 4 nakrájané ďatle
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 3 polievkové lyžice chia semienok

 

Evka:  V prvom rade si nachystáme quinou. V Ravite mi poradili ako na to. Dôležité je ju spariť aspoň na pol hodinu (kľudne aj na hodinu- maximálne na 4 hodiny). Sparenie prebieha tak, že ju zalejeme horúcou vodou, necháte tak a potom 3 krát premyjeme. Vtedy sa stratí jej horkastá chuť. Potom v malom hrnci zmiešame všetky suroviny, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme cca 10-15 minút, až kým nevznikne hustá pudingová konzistencia. Hotový puding servírujeme buď do pohárov, alebo misiek. Na vrch si môžete poukladať ovocie, oriešky, šľahačku, jogurt. Ak sa vám bude zdať málo sladký, tak si ho dochuťte medom.

Dobrú chuť