Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Výzva s @mama_na_tretiu

Pohánkové guličky v paradajkovej omáčke so zemiakmi.

Vymyslieť a zrealizovať recept v rámci výzvy s @ravitaofficial z pohánky po pretancovanej noci nebolo také jednoduché ako sa na začiatku zdalo. Najskôr som mala v pláne urobiť raňajkovú kašu, zvládla som však hlavné jedlo, ktoré bude chutiť všetkým.

 

Potrebujeme:

  • pohánka mechanicky lúpaná – svetlá Ravita
  • himalájska soľ
  • baby špenát čerstvý
  • 2 strúčiky cesnaku
  • strúhanka
  • soľ
  • kokosový tuk
  • vodu (ak treba)

 

Postup:  Pohánku premyjeme a varíme 20 minút vo vode, varíme ju v pomere 1:2, po uvarení necháme ochladiť. Baby špenát umyjeme, nakrájame, cesnak pretlačíme. Spolu so soľou (prípadne s korením, ktoré obľubujete), rozpusteným kokosovým tukom zmiešame.
Vytvarujeme guličky, poukladáme na plech s papierom na pečenie, pečieme cca 20 minút na vysokom stupni. Tak, aby boli chrumkavé. Podávame s paradajkovou omáčkou a zemiakmi.

Vylepšenie: do hmoty môžete pridať syr, mäsko, vajíčko, bylinky. Ja som robila vegánsku verziu.

Tip: Hmotu/cesto miešam ručne. Používam jednorázové rukavice, ktoré umyjem a použijem opakovane. Nemám rada cesto polepené po rukách, hlavne, keď okolo behajú deti a raz treba podať to, raz ono. Dám dole rukavicu a hneď mám čisté ruky.

Paradajkovú omáčku robievam z čerstvých paradajok, ktoré zbavím šupky. Nakrájam, uvarím spolu s klinčekmi (dávam minimum vody), rozmixujem, pridám trošku himalájskej soli, trstinového cukru a hotovo. V zimných mesiacoch, robievam z pasírovaných paradajok.

Dobrú chuť.

Všetky suroviny nakúpiš na